Vergelijk 2.394.479 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Android Pie eerder uit voor Galaxy Note 9

Nieuws Samsung rolt Android Pie eerder uit voor Galaxy Note 9
Door ,

Goed nieuws voor iedereen die rondloopt met een Samsung Galaxy Note 9. De smartphoneproducent uit Zuid-Korea rolt de langverwachte software-update naar Android Pie eerder uit dan verwacht. De nieuwe Android-versie wordt in januari uitgerold in plaats van februari. Ook voor de Samsung Galaxy Note 8 wordt de update een maand eerder uitgerold.

Samsung trapt het jaar af met een kortingsactie waarbij je 100 euro teruggestort krijgt op je rekening als je voor 17 februari een Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus of Galaxy Note 9 koopt. Dat is niet de enige stunt van de Koreanen die onze aandacht trekt. Deze maand ontvangen de zojuist genoemde toestellen allemaal Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. En dat is eerder dan verwacht.

Samsung Galaxy Note 9 en Android Pie

Eind december verscheen een updateschema van Samsung op internet, ook wel een roadmap genoemd. Daarin staat precies welke toestellen wanneer de fabrikant de software-update naar Android Pie uitrolt. Vanzelfsprekend staan alle premium vlaggenschepen van Samsung in deze lijst, maar ook diverse middenklassers in de Galaxy A- en Galaxy J-reeks.

Dit was echter niet de definitieve lijst, maar mogelijk een conceptschema. SamMobile stuitte op een nieuwe roadmap via de Samsung Members app en zag dat enkele telefoons een maand eerder de langverwachte update krijgen. Eén van de apparaten waarvoor dit geldt is de Samsung Galaxy Note 9. Aanvankelijk zou deze pas in februari Android Pie ontvangen. Volgens de laatste versie van Samsungs updateschema wordt het besturingssysteem in januari al uitgerold.

Samsung Galaxy Note 8

De Galaxy Note 9 is niet het enige toestel dat Android Pie eerder krijgt dan verwacht. De uitrol naar de Galaxy Note 8 is eveneens een maand vervroegd. In plaats van maart kunnen we hem in februari verwachten. Goed nieuws dus voor iedereen die met één van deze twee vlaggenschepen rondloopt.

Of toch later?

We beseffen ons goed dat we voorzichtig moeten zijn met uitspraken over de uitroldatum van een software-update voor een specifiek toestel. Voor ieder land of regio geldt een ander tijdspad. Zo begon Samsung het updateproces van de Galaxy S9 (Plus) al in december in Duitsland. In ons land is hij tot op heden niet verschenen.

Updates worden gefaseerd uitgerold. Als blijkt dat hij één of meerdere vervelende kinderziektes of bugs bevat, ondervindt slechts een kleine groep gebruikers hier hinder van. De fabrikant stopt om dat moment de verdere uitrol en gaat direct aan de slag om het euvel de wereld uit te helpen. Dat hebben we in het verleden meer dan eens gezien, en onlangs nog bij de Xiaomi Mi A1 en Xiaomi Mi A2. Niemand is gevrijwaard van menselijke fouten.

Je krijgt vanzelf een melding als een update voor je klaarstaat. Dat noemen we ook wel een Over-The-Air of OTA-update. Via de instellingen kun je altijd proberen om te forceren een update eerder uit te voeren, maar dan moet hij wel beschikbaar zijn gesteld door je provider.

Via

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 39,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden