Vergelijk 3.383.743 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gelekte screenprotector bevestigt verlengd scherm Sony Xperia XZ4

Nieuws Gelekte screenprotector bevestigt verlengd scherm Sony Xperia XZ4
Door ,

De Sony Xperia XZ4, het aanstaande vlaggenschip van het Japanse elektronicabedrijf, wijkt af van zijn voorgangers. Het toestel krijgt naar alle waarschijnlijkheid een verlengd display met een beeldverhouding van 21:9. Op Chinese sociale media is een screenprotector voor de smartphone opgedoken die dit vermoeden bevestigt.

Volgende week gaat de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas van start. Het is traditioneel gezien de eerste grote techbeurs van het jaar. Eind februari en begin maart vindt een andere grote beurs plaats: het Mobile World Congress (MWC). Op beide evenementen is Sony goed vertegenwoordigd. Op het CES krijgen we naar verwachting een aantal middenklassers en een budgettelefoon te zien, namelijk de Sony Xperia XA3 (Ultra) en de Sony Xperia L3. Het eerstvolgende vlaggenschip, de Sony Xperia XZ4, wordt hoogstwaarschijnlijk getoond op het MWC in Barcelona.

‘Sony Xperia XZ4 krijgt 21:9 display’

De afgelopen weken hebben we de Sony Xperia XZ4 voorbij zien komen in een aantal conceptfoto’s en een -video. Ook hebben we al het een en ander gehoord over de hardware die onder de motorkap schuilgaat. Eén van de meest opvallende zaken is zonder twijfel het beeldscherm. Tot op heden weigert de fabrikant om haar toestellen een inkeping of ‘notch’ te geven. Jarenlang was een 16:9 beeldverhouding de standaard voor het Japanse techbedrijf. Met de komst van de Sony Xperia XA2 Plus veranderde dit en werd 18:9 de nieuwe standaard.

De beeldverhouding gaat nu wederom op de schop. Volgens het geruchtencircuit krijgt de Sony Xperia XZ4 een 6,55 inch groot OLED-scherm met een 21:9 verhouding. Simpel gezegd betekent dit dat het vlaggenschip nog dunnere schermranden of bezels krijgt en dat je dus een groter scherm tot je beschikking hebt. Het OLED-scherm, naar verluidt afkomstig van LG Display, krijgt vermoedelijk een Full HD+ resolutie van 1080 bij 2520 pixels. Dit wordt bevestigd door gelekte foto’s: daarop is goed te zien hij ontzettend slank de bezels zijn, en dus dat het toestel een verlengd beeldscherm krijgt.

Sony Xperia XZ4 screenprotector

Dat het scherm afkomstig is van LG Display voorspelt overigens niet veel goeds. Weliswaar is het een OLED-display, wat betekent dat je volle en verzadigde kleuren, goede contrasten en zwartwaarden kunt verwachten. Tegelijkertijd herinneren we ons de Google Pixel 2 XL met zijn dominante blauwe gloed en fletse kleuren ook nog goed. Dat toestel heeft eveneens een OLED-scherm van LG, maar kan niet tippen aan de kwaliteit van bijvoorbeeld Samsung. Laten we hopen dat LG van haar fouten heeft geleerd en de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd.

Specificaties Sony Xperia XZ4

Afgezien van een 6,55 inch OLED-display met FHD+ resolutie krijgt de Sony Xperia XZ4 naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 855 met 6GB werkgeheugen en 64GB of 256GB aan intern geheugen. Volgens de laatste berichten bedraagt de accucapaciteit 3900 mAh. In het geruchtencircuit wordt gesproken over drie primaire camera’s, waarvan er ten minste één is uitgerust met optische beeldstabilisatie.

Opvallend genoeg krijgt het aanstaande paradepaardje van Sony een koptelefoonaansluiting. Sinds de introductie van het Ambient Flow design heeft Sony deze weggelaten. Mogelijk heeft de fabrikant hier spijt van gekregen en maakt hij daarom zijn comeback. De vingerafdruksensor vinden we in de aan /uitknop. We gaan er blind van uit dat Sony haar vlaggenschip bij levering direct met Android 9.0 Pie uitrust.

Via

Sony Xperia 1 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 1500 € 33,50 € 13,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 38,50 € 35,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia 1 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden