Vergelijk 3.020.302 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Duitsland wil eigen mobiele netwerk gaan lanceren'

Nieuws 'Duitsland wil eigen mobiele netwerk gaan lanceren'
Door ,

De Duitse staat wil zelf een mobiel netwerk gaan opzetten en onderhouden. Ze is van mening dat het tot op heden verwaarloosd is en dat kan natuurlijk niet in 2019.

Voor iedereen die wel eens gebruik heeft gemaakt van het mobiele internet in Duitsland weet dat het over het algemeen van suboptimale kwaliteit is. In de grote steden is het niet zo dramatisch, maar wanneer je op het platteland bent of met de trein door Duitsland reist dan weet je dat het openen van een mailtje een behoorlijke tijd in beslag kan nemen. Als je al verbinding krijgt is het hopen op fatsoenlijke snelheden. Met een beetje pech heb je zo een halfuur geen bereik. Maar genoeg gezeurd, de staat wil ermee aan de slag.

Op dit moment dekken de commerciële providers ongeveer 60% van het land, terwijl die dekkingsgraad in Nederland boven de 90% ligt. Daar heeft de CSU, de Duitse regeringspartij, een beetje genoeg van. De CSU wil het plan deze week in de vergadering inbrengen. De vraag is dan nog of het CDU, de andere regeringspartij, daarin meegaat. De CSU wil graag nog meer technische ontwikkelingen doorvoeren, de vraag is of de plannen erdoor komen.

De opzet

De financiering van dit plan zou in samenwerking gaan met de huidige providers. De samenwerking zou vergelijkbaar zijn met de die tussen Prorail en de NS in Nederland. De regering zou het netwerk uitbreiden en onderhouden en via de extra zendmasten zouden providers dan diensten aan kunnen bieden. Voorlopig is het wachten op de ontvangst van het plan in de Bondsdag. Duitsland is in ieder geval op weg naar een goed verbonden 2019.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden