Vergelijk 3.590.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG G7 ThinQ ontvangt Android Pie in eerste kwartaal

Nieuws LG G7 ThinQ ontvangt Android Pie in eerste kwartaal
Door ,

Goed nieuws voor iedereen die met een LG G7 ThinQ rondloopt: het vlaggenschip van de Koreanen draait nu weliswaar nog op Android Oreo, maar een update is in aantocht. Via een persbericht laat het bedrijf weten dat Android Pie in het eerste kwartaal van 2019 wordt uitgerold. Ook voor de LG G6 staat een update in de startblokken.

Dat schrijft de Zuid-Koreaanse tak van LG in een bericht op haar site.

De LG G7 ThinQ is begint inmiddels op leeftijd te raken. Het is begin mei 2018 als LG het vlaggenschip uit de doeken doet op een evenement. Het is na de LG G6 het tweede toestel van de Koreanen dat een zogeheten edge-to-edge display heeft. Daarnaast heeft hij een fysieke Google Assistant knop en wordt hij out-of-the-box geleverd met Google Lens integratie, iets wat aanvankelijk exclusief was weggelegd voor Pixel-telefoons. Onder de kap is hij voorzien van de nieuwste high-end hardware zoals een Qualcomm Snapdragon 845 met 4GB werkgeheugen, 64GB aan interne opslag, een 3000 mAh batterij en een 6,1 inch groot LCD-display met Super Bright Display functionaliteit.

LG G7 ThinQ Android Pie update

Bij lancering draaide de LG G7 ThinQ uiteraard op de allernieuwste software: Android 8.0 Oreo. Het duurde niet lang totdat Google haar nieuwste Android-versie presenteerde. Dat was Android 9.0 Pie. Het marktaandeel van het besturingssysteem is ruim een half jaar na introductie nog altijd te verwaarlozen. Minder dan 0,1 procent van alle Android-telefoons en -tablets heeft sinds de lancering in augustus een update ontvangen. Gelukkig worden er wel steeds meer nieuwe smartphones met het OS gelanceerd.

Sommige fabrikanten maken ook geen haast met het uitrollen van het nieuwe besturingssysteem. LG is daar het schoolvoorbeeld van. De LG G7 ThinQ en LG V40 ThinQ, de meest recente vlaggenschepen van het bedrijf, draaien nog altijd op Android Oreo. Het laatstgenoemde toestel heeft zijn weg nooit naar ons land weten te vinden. De LG G7 ThinQ daarentegen is al maanden verkrijgbaar, maar een software-update hebben we in al die tijd niet voorbij zien komen.

LG G7 ThinQ review

LG G7 ThinQ review

24 jun 2018 - De LG G7 ThinQ is het nieuwste toestel uit de stal van LG. In deze uitgebreide review gaan we in op alle eigenschappen en kijken we of het de moeite waard is.

Nu komt LG zelf met het goede nieuws naar buiten. Het vlaggenschip kan wel degelijk rekenen op een upgrade naar Android Pie. We moeten er wel nog even op wachten. Via de Koreaanse site laat LG weten dat de LG G7 ThinQ in het eerste kwartaal van 2019 het nieuwe besturingssysteem van Google kan verwachten. Een exacte datum kan de fabrikant niet noemen. Dat komt omdat de update gefaseerd wordt uitgerold. Wanneer de gebruikers in ons land aan de beurt zijn is om die reden moeilijk in te schatten. Maar het goede nieuws is dat Android Pie in aantocht is. Beter laat dan vroeg zullen we maar zeggen.

LG G6 update

Ook de LG G6, het vlaggenschip van de Koreanen uit 2017, krijgt in het eerste kwartaal van 2019 een update. Helaas is het geen Android Pie, zoals bij de LG G7 ThinQ het geval is. Het gaat om een algemene update waarbij LG enkele algemene bug fixes implementeert. Denk aan het verbeteren van de algehele belkwaliteit, een verbeterde Talkbalk functionaliteit en dat je betalingen met je vingerafdruk kunt autoriseren met LG Pay, een feature die niet beschikbaar is ons land.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden