Vergelijk 3.050.164 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG G8 details bekend: geen 5G, wel speciale notch

Nieuws LG G8 details bekend: geen 5G, wel speciale notch
Door ,

De LG G7 wist dit jaar niet bijzonder veel mensen naar zich toe te trekken, waardoor een echt succes uitbleef. Er gingen geruchten dat de opvolger 5G zou ondersteunen, maar daar kan zo goed als een streep door. Wel zijn er andere details gelekt over LG's nieuwe potentiële topper.

We hebben de afgelopen weken al veel gehoord over Samsungs plannen voor de Galaxy S10, maar rondom haar grote broer in Zuid-Korea is het vooralsnog erg stil. ETNews weet ons echter te melden dat het bedrijf niet op zijn gat ligt. Er wordt op de achtergrond namelijk hard gewerkt aan de LG G8. Er was een licht vermoeden dat de nieuwe topper van LG in de Verenigde Staten bij provider Sprint gelanceerd zou worden als een van de eerste 5G-smartphones, maar niets is minder waar. 

LG G8 details bekend

Het meest recente nieuws over de Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk dat, net als de Galaxy S-lijn, de G8-smartphone niet 5G zal ondersteunen. LG zal hiervoor een aparte telefoon lanceren. Wanneer dat precies is, durven we ons op dit moment nog niet aan te branden. Wel kunnen we je al meer vertellen over die vermaledijde G8. Waar er bij de LG G7 nog redelijk wat ruimte was gereserveerd voor een flinke inkeping, mogen toekomstige gebruikers rekenen op een minieme regendrupnotch, vergelijkbaar met hoe de inkeping van de OnePlus 6T er uitziet.

De LG G7 was vorig jaar uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde. Naast een primaire camera was er ook ruimte voor een speciale groothoeklens. Op de G8 is er naar veruidt een plekje gereserveerd voor een geavanceerde dieptesensor. Of deze gebruikmaakt van infrarood of Time of Flight-technologie is vooralsnog onbekend. Een Time-of-flightcamera of ToF-camera is een camerasysteem dat naast lengte en breedte ook diepte in beeld waarneemt. Dit alles wordt berekend door middel van de reistijd die het licht gebruikt. Hoewel ETNews meldt dat de codenaam van de G8 'Seal' is, meldt beroepslekker Evan Blass dat de codenaam 'Alpha' is.

LG G8 release

We achten de kans groot dat de LG G8 uit de doeken wordt gedaan op het Mobile World Congress 2018 in Barcelona, waarna een release in maart naar alle waarschijnlijkheid zal plaatsvinden. Wat er zich precies onder de motorkap bevindt, zal de komende maanden duidelijk worden.

LG G8s ThinQ beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 23,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 25,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 27,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Alle LG G8s ThinQ aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden