Vergelijk 2.027.646 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global rolt Android Pie uit voor Nokia 5.1 Plus

Nieuws HMD Global rolt Android Pie uit voor Nokia 5.1 Plus
Door ,

Vlak voor het einde van het jaar laat HMD Global zich van haar beste kant zien. Het Finse technologiebedrijf heeft een software-update klaarstaan voor de Nokia 5.1 Plus. Als je deze update binnenhaalt kun je aan de slag met Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

2018 is bijna over en uit. In de laatste dagen van het jaar rollen verschillende fabrikanten nog even een grote software-update uit voor hun telefoons. Vlak voor Kerstmis begon Samsung met de wereldwijde uitrol van Android Pie voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Sterker nog, de komende maanden kunnen nog veel meer Galaxy-telefoons de nieuwste Android-versie vewachten, zo blijkt uit een roadmap die Samsung bekend heeft gemaakt. Een paar dagen maakte OnePlus bekend OxygenOS 9.0.0 uit te rollen naar de OnePlus 5 en OnePlus 5T. Het besturingssysteem is gebaseerd op Android Pie en bevat diverse features die Google in augustus introduceerde, zoals Adaptive Battery en App Actions.

Nokia 5.1 Plus ontvangt Android Pie

Niet alleen Samsung en OnePlus rollen vlak voor het einde van het jaar de nieuwste Android-versie uit naar hun toestellen. Ook HMD Global, de fabrikant achter de Nokia-telefoons, stelt deze update beschikbaar. Eerder deze maand rolde het techbedrijf uit Finland Android Pie al uit naar de Nokia 8, zij het met de nodige vertraging. Nu staat dezelfde update klaar voor de Nokia 5.1 Plus, de middenklasser die eind augustus werd gepresenteerd en sinds begin deze maand verkrijgbaar is in ons land.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global, maakt via Twitter bekend dat de update op dit moment wordt uitgerold naar de Nokia 5.1 Plus. Precieze details over wanneer we hem kunnen verwachten ontbreken. Gezien de reputatie van HMD duurt het waarschijnlijk hooguit enkele dagen voordat hij in ons land wordt uitgerold. Zoals gebruikelijk ontvang je vanzelf een melding zodra Android Pie voor je klaarstaat.

Dankzij screenshots die op internet zijn verschenen weten we dat het installatiepakket 1,2GB groot is. Als je geen bundel hebt met een onbeperkt aantal MB’s, is het slim om eerst verbinding te maken met een WiFi-netwerk voordat je aan het downloaden slaat. Uit de changelog blijkt dat we naast een nieuw besturingssysteem ook de meest recente beveiligingsupdate krijgen (december 2018). Ook het nieuwe navigatiemenu dat met veegbewegingen werkt, Adaptive Battery, Adaptive Brightness en App Actions worden bij naam en toenaam genoemd.

Nokia 8 Sirocco

Hoewel de meeste twitteraars Sarvikas dankbaar zijn voor de uitrol van Android Pie naar de Nokia 5.2 Plus, vragen ze zich tegelijkertijd af wanneer hun specifieke Nokia-telefoon de update ontvangt. Vooral de Nokia 8 Sirocco wordt veelvuldig genoemd in de comments onder de tweet. De meesten verbazen zich over het feit dat HMD nog altijd niet de software heeft uitgerold naar hun vlaggenschip. De topman neemt helaas niet de moeite om te reageren op de reacties van de Nokia-fans. Voorlopig kunnen we niets anders doen dan wachten.

Nokia 5.1 Plus beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 12,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 14,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 14,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 17,50 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Alle Nokia 5.1 Plus aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden