Vergelijk 1.990.487 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus rolt Android Pie uit voor OnePlus 5 en 5T

Nieuws OnePlus rolt Android Pie uit voor OnePlus 5 en 5T
Door ,

Niet alleen Samsung, maar ook OnePlus pakt nog even uit vlak voor het einde van het jaar. Met een beetje mazzel haal je vandaag of de komende dagen OxygenOS 9.0.0 binnen voor de OnePlus 5 of OnePlus 5T, dat gebaseerd is op Android 9.0 Pie. Alles wat je hierover moet weten vind je op GSMinfo.nl.

Het uitrollen van updates blijft een heikel punt voor veel fabrikanten. Het is inmiddels bijna een half jaar geleden dat Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem beschikbaar stelde voor smartphonemakers. Het marktaandeel van Android Pie is nog altijd te verwaarlozen. Het aantal mensen in jouw omgeving dat nu al met de nieuwste Android-versie werkt is waarschijnlijk klein, tenzij ze een gloednieuw toestel als de OnePlus 6T onlangs hebben aangeschaft.

OnePlus denkt ook aan haar andere klanten. Dat eigenaren van een OnePlus 5 of OnePlus 5T konden rekenen op Android Pie was al bekend. In oktober liet OnePlus weten dat de Android Pie-update voor deze toestellen was vertraagd. Eerder deze maand rolde de Chinese telefoonmaker een bètaversie van de software uit naar deze toestellen. Geregistreerde testers kregen toegang tot een testversie van het besturingssysteem en konden langs deze weg feedback achterlaten. Dat gaf OnePlus de mogelijkheid om de kinken uit de kabel te halen.

Android Pie komt eraan

Via Facebook, Twitter en haar forum laat OnePlus weten dat Android Pie voor de OnePlus 5 en OnePlus 5T onderweg is. De uitrol van OxygenOS 9.0.0 is begonnen. Aangezien deze gefaseerd wordt uitgerold, kan het zijn dat het nog even duurt voordat wij hem kunnen downloaden. Maar hij komt eraan, en dat is natuurlijk goed nieuws zo vlak voor het einde van het jaar.

De update bevat allerlei nieuwe features. De belangrijkste is natuurlijk dat je aan de slag kunt met Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Naast Adaptive Battery en Adaptive Brightness krijg je ook navigatie gebaseerd op veegbewegingen. De niet-storen modus is eveneens aangepakt en biedt nu nog meer instellingsmogelijkheden om het aantal zicht- en hoorbare notificaties te beperken. De camera wordt voorzien van Google Lens, dat je precies vertelt wat er op een foto is te zien. Last but not least krijg je de security patch van december 2018. De volledige changelog hebben we hieronder opgenomen.

 • System
  • Updated system to Android™ 9 Pie™
  • Brand new UI for Android Pie
  • Brand new navigation gestures (Available for OnePlus 5T only)
  • Updated Android security patch to 2018.12
  • Other new features and system improvements
 • New Gaming mode 3.0
  • Added text notification mode
  • Added notification for 3rd party calls
 • Do Not Disturb mode
  • New Do Not Disturb (DND) mode with adjustable settings
 • Camera
  • Integrated Google Lens mode

De update is ongeveer 1,7GB groot. Gezien de hoeveelheid opslagcapaciteit de OnePlus 5 en OnePlus 5T bieden is de kans klein dat je eerst schijfruimte vrij moet maken voordat je het installatiepakket kunt binnenhalen. Daarentegen is het wel goed dat je thuis of op kantoor met het WiFi-netwerk bent verbonden voordat je aan het downloaden slaat. Dat bespaart je heel wat data, wat goed van pas komt als je maar een beperkt aantal MB’s iedere maand mag verbruiken. Je krijgt vanzelf een melding als de update voor je klaarstaat. Via het instellingenmenu kun je proberen of je hem misschien niet al wat eerder kunt binnenhalen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden