Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung publiceert Android Pie roadmap

Nieuws Samsung publiceert Android Pie roadmap
Door ,

De kerstdagen liggen achter ons en nu is het de hoogste tijd om uit te buiken. Samsung grijpt deze gelegenheid aan om Android Pie uit te rollen naar haar vlaggenschepen. Ook andere smartphones kunnen op korte termijn rekenen op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Dankzij de Members-app ligt de volledige roadmap van de Koreanen op straat.

Herinner je je nog wanneer Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem beschikbaar stelde? We nemen het je niet kwalijk als je het ontschoten is, want dat is namelijk al een hele poos geleden. In augustus om precies te zijn. De eerste telefoons die Android 9.0 Pie ontvingen waren de Pixel-telefoons en de Essential PH-1. Sindsdien hebben vele andere apparaten de update inmiddels ook ontvangen. De meeste nieuwe telefoons worden out-of-the-box met Android Pie geleverd, zoals de Huawei Mate 20 Pro, OnePlus 6T of Sony Xperia XZ3.

Maar ondanks alle inspanningen is het marktaandeel van Android Pie nog altijd uiterst klein. Als we de cijfers van het Android Development Dashboard erbij pakken, zien we deze Android-versie nog altijd niet in de statistieken voorbijkomen. Dat betekent dat minder dan 0,1 procent van alle telefoons uitgerust zijn met Android Pie. Dat zelfs de nieuwste vlaggenschepen van Samsung nog altijd de update niet hebben ontvangen is veelzeggend.

Android Pie onderweg

Maar we hebben goed nieuws. Eerder deze week schreven we al dat Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus eigenaren in Duitsland Android Pie ontvangen. Ook hier in Nederland hebben sommigen de nieuwste Android-versie al weten binnen te halen voor hun Galaxy S9 of Galaxy S9 Plus. Een pop-up venster verschijnt in beeld als de update voor je klaarstaat. Via het instellingenmenu kun je handmatig controleren of hij misschien niet al wat eerder te downloaden is.

Wat is er nieuw aan de update? Om te beginnen krijgt de userinterface (UI) een totaal andere look and feel. Dat komt omdat Samsung haar skin drastisch onder de loep heeft genomen en een aantal wijzingen heeft aangebracht. De nachtmodus speelt nu een prominentere rol en éénhandsbediening wordt nu nog makkelijker.

Vanzelfsprekend heeft Samsung ook allerlei nieuwe features toegevoegd die bij Android Pie werden geïntroduceerd. Je kunt denken aan Adaptive Battery, waardoor de accu nog langer meegaat op een lading. De traditionele on-screen navigatieknoppen zijn vervangen door gebarenbediening, waarbij de drie navigatieknoppen zijn vervangen door één button die je met veegbewegingen bedient. Met App Actions voorspelt het besturingssysteem welke apps je hoogstwaarschijnlijk gaat gebruiken als je het app-overzicht opstart. Adaptive Brightness, de automatische helderheidsstand, mogen we uiteraard ook niet vergeten.

Houd er rekening mee dat de update ongeveer 1,8GB groot is. Als je geen unlimited abonnement hebt, is het verstandig om het installatiepakket via een WiFi-netwerk binnen te halen. Vanzelfsprekend is het verstandig om vooraf een back-up te maken van je belangrijkste bestanden, voor het geval het misgaat.

Roadmap

De Galaxy S9 (Plus) is niet het enige toestel dat de Android Pie treatment krijgt. Via de Members-app weten welke apparaten eveneens op de update kunnen rekenen. Op de lijst vinden we onder meer toestellen als de Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S8 (Plus), Samsung Galaxy A7 (2018) en Samsung Galaxy J6 (Plus). Op de lijst vinden we tevens een aantal tablets, waaronder de Samsung Galaxy Tab S3 en Samsung Galaxy Tab A 10.5. De volledige lijst en wanneer je de update kunt verwachten vind je in de onderstaande afbeelding.

Samsung Android Pie roadmap

Bron

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden