Vergelijk 2.643.030 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Tot 2022 wachten op 5G'

Nieuws 'Tot 2022 wachten op 5G'
Door ,

In Nederland moeten we misschien nog eventjes wachten op de gigantisch snelle 5G-verbindingen. De overheid doet haar best om wat ruimte te maken voor consumenten op de gewenste frequenties.

Het gaat al een tijdje over 5G, de razendsnelle mobiele dataverbinding. Maar wanneer kunnen we daar nou precies gebruik van maken? Waarschijnlijk ergens tussen nu en 2022. Het is de bedoeling dat 5G-verbindingen via de 3400 tot 3800 MHz-banden zullen gaan lopen. Dat is allemaal prima, maar die frequenties worden nu nog gebruikt door instanties als de AIVD en de MIVD en het is natuurlijk niet de bedoeling dat de twee elkaar in de weg gaan zitten.

De Nederlandse overheid gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor het satellietstation in Burum waar de diensten momenteel gebruik van maken. Zodra de nieuwe locatie is ingericht kan de overheid vergunningen aan de mobiele providers gaan verkopen voor het gebruik van de frequenties tussen 3500 en 3700MHz. Vier jaar later worden de banden tussen 3400 en 3500MHz ook vrijgegeven terwijl de rest van de bandbreedte voor andere doeleinden gebruikt zal worden.

‘Samsung Galaxy S10 krijgt zes camera’s en 5G’

‘Samsung Galaxy S10 krijgt zes camera’s en 5G’

21 nov 2018 - Nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy S10 steken de kop op. Als we de laatste geluiden mogen geloven krijgt het vlaggenschip maar liefst zes camera’s. De grootste uitvoering heeft een beeldscherm dat 6,7 inch in doorsnee is. Tot slot horen we dat hij overweg kan met 5G-netwerken.

Wat houdt dat voor consumenten in?

Dat betekent voor consumenten dat er nog ietsjes langer moet worden gewacht tot we daadwerkelijk met 5G aan de slag kunnen gaan. Netwerk providers kunnen met andere frequenties aan de slag tot die tijd, mochten zij toch al 5G-snelheden willen bieden. Volgens de reuzachtige smartphone roddelmachine zullen we volgend jaar de eerste smartphones gaan zien die in staat zijn om met 5G-snelheden aan de slag te gaan. Sterker nog, chipfabrikant Qualcomm heeft haar Snapdragon 855 aangekondigd die in staat is om dit dataverkeer aan te kunnen. Nog eventjes geduld dus.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden