Vergelijk 3.050.164 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei bereikt nieuw verkooprecord

Nieuws Huawei bereikt nieuw verkooprecord
Door ,

Huawei is hard op weg om de grootste smartphoneverkoper ter wereld te worden. Deze plek wordt momenteel ingenomen door Samsung, maar de Koreanen voelen de hete adem van haar Chinese concurrent. Huawei heeft dit jaar een slordige 200 miljoen smartphones verkocht.

Dat schrijft het bedrijf in een tweet op haar officiële Twitter account.

Ambitie

Richard Yu, het hoofd van de smartphonedivisie bij Huawei, heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Twee jaar geleden vertelde hij tegenover persbureau Reuters dat hij met zijn bedrijf Samsung en Apple voorbij wilde streven, respectievelijk de nummer één en nummer twee op de smartphonemarkt in termen van verkoopcijfers.

Huawei is goed op weg om deze ambitie waar te maken. Als we de meest recente schattingen van het IDC erbij pakken, zien we dat Huawei zeer succesvol is. In het derde kwartaal verkochten de meeste fabrikanten minder telefoons dan een jaar geleden. Bij Huawei steeg de verkoop in deze periode met bijna een derde (32,9 procent). Dat is te danken aan succesvolle telefoons als de Huawei P20 Pro en Huawei P Smart Plus. En in het laatste kwartaal introduceerde het bedrijf de Mate 20-reeks, bestaande uit de Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro en Huawei Mate 20 Lite.

Mijlpaal

Hoe Huawei het doet weten we niet, maar het bedrijf verkoopt telefoons aan de lopende band. Het technologiebedrijf is zo succesvol dat het Apple inmiddels is voorbijgestreefd en zodoende de op-één-na grootste smartphoneproducent ter wereld is. Nu heeft Huawei haar zinnen gezet op Samsung. De Koreaanse telefoonmaker verkoopt jaarlijks ruim 300 miljoen smartphones, variërend van premium telefoons als de Samsung Galaxy S9 tot de goedkopere modellen in de Galaxy J-reeks.

De mijlpaal van 300 miljoen verkochte smartphones is weliswaar nog niet in zicht, maar Huawei timmert hard aan de weg. Op Twitter vertelt het bedrijf dat de teller eind dit jaar op 200 miljoen staat. Dat zijn er flink meer dan afgelopen jaar, toen er naar eigen zeggen ruim 150 miljoen telefoons over de toonbank gingen. Huawei heeft dus nog een lange weg te gaan als het Samsung wil overtreffen. De eerste opvouwbare telefoon en 5G-smartphones moeten daar volgend jaar voor zorgen. Samsung zit uiteraard niet stil en heeft eveneens plannen om dergelijke toestellen te lanceren.

Evenement?

Op de afbeelding die Huawei met ons heeft gedeeld staat met koeienletters het getal 200 miljoen. Als je goed kijkt zie je onder dat getal een datum staan: 25 december 2018. Zoals je weet is het dan eerste kerstdag bij ons. Heeft Huawei dan soms plannen voor een persevenement? Krijgen we dan misschien de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf te zien? Of totaal iets anders? Details ontbreken nog op dit moment, maar we houden de ontwikkelingen rondom dit evenement nauwlettend in de gaten.

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1500 € 26,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 40000 € 68,00 € 9,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 35,00 € 24,00 Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden