Vergelijk 2.460.793 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus ROG Phone oer- en oerdegelijk

Nieuws Asus ROG Phone oer- en oerdegelijk
Door ,

De Asus ROG Phone ziet er bijzonder uit, maar hoe stevig is hij in werkelijkheid? Zack Nelson van het populaire YouTube-kanaal JerryRigEverything stelde de proef op de som en onderwierp het vlaggenschip aan een kras- en buigtest. Met vlag en wimpel doorstond hij deze martelgang.

De Asus ROG Phone is een opvallende verschijnen in de smartphonewereld. De meeste fabrikanten proberen hun toestellen strakker en alsmaar dunner en dunner te maken. Het gevolg is dat de meeste apparaten op de buitenkant sterk op elkaar lijken en soms bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn. Asus trekt haar eigen plan met de Asus ROG Phone. Het Taiwanese techbedrijf presenteerde het toestel in juni en sinds half november verkrijgbaar in ons land. Binnenkort verschijnt onze review over deze gaming telefoon op onze site.

Marteling

Als smartphoneliefhebbers heb je vast en zeker wel eens de naam Zack Nelson of JerryRigEverything voorbij horen komen. De YouTuber weet linksom of rechtsom de hand te leggen op de nieuwste telefoons en onderwerpt ze aan een kras- en buigtest. Daarbij kijkt hij naar de bouwkwaliteit van de toestellen en probeert hij te achterhalen hoe ze de tand des tijds doorstaan. Ditmaal is het de beurt aan de Asus ROG Phone.

Zoals altijd begint Nelson met de krastest. Door met verschillende materialen over het scherm te vegen ziet hij van welk materiaal het display is gemaakt: plastic krast het snelst, gevolgd door glas en saffier. De eerste krassen zien we bij niveau 6, met diepere gleuven op niveau 7. Precies wat je van Corning Gorilla Glass mag verwachten. De speakers worden afgedekt met een plastic coating. Hoewel dat uiteraard niet zo robuust is als metaal, gebruikt Asus dusdanig veel lijm dat deze er niet zomaar uitvalt.

Net als het beeldscherm is de achterkant gemaakt van glas. Het ROG-logo met LED-verlichting bevindt zich hierachter, waardoor hij goed beschermd wordt. Aan het krassende geluid van zijn stanleymes is goed te horen dat het frame van metaal gemaakt is. Tevens opent Nelson de bijgeleverde AeroActive Cooler. Deze sluit je aan op het toestel om hem nog verder af te koelen. Het blijkt dat Asus voor een goedkope en niet-effectieve oplossing heeft gekozen: de binnenkant is namelijk gemaakt van plastic, een materiaalsoort waarvan bekend is dat het niet goed overweg kan met hitte. Daarnaast werkt het hulpstuk op de interne batterij van het vlaggenschip, waarbij extra warmte wordt gegenereerd. Zack zet dan ook zijn vraagtekens bij de effectiviteit van de AeroActive Cooler.

Dan volgt de brandtest. Na iets meer dan een halve minuut onder de vlam van een aansteker slaat het scherm wit uit. Dat is het bewijs dat de Asus ROG Phone een OLED-scherm heeft. Een LCD-display wordt namelijk zwart als je hem lang genoeg verwarmt. Tot slot de buigtest. Op de video is goed te zien dat de Asus ROG Phone enigszins meebuigt als je genoeg druk uitoefent op de voor- of achterkant. Dit gaat bovendien gepaard met kraakgeluiden. Klinkt verontrustend, maar per saldo bewijst het dat het vlaggenschip uit Taiwan hartstikke stevig is gebouwd en tegen de nodige mate van mishandeling kan (bijvoorbeeld door hem in de kontzak van je broek te stoppen en er op te gaan zitten).

Zoals gezegd verschijnt onze review over de Asus ROG Phone binnenkort online. Onze hands-on is wel al te lezen.

Hands-on: Asus ROG Phone

Hands-on: Asus ROG Phone

14 nov 2018 - Vandaag was GSMinfo.nl in Utrecht voor de presentatie van de Asus ROG Phone. Dit flitsende toestel richt zich op de échte smartphonegamers onder ons. Onze eerste indruk van deze vrij bijzondere telefoon lees je in onze hands-on.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden