Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC focust zich op mid-range segment

Nieuws HTC focust zich op mid-range segment
Door ,

Darren Chen, CEO van HTC Taiwan, speelt open kaart over de toekomst van zijn bedrijf. HTC blijft actief op de smartphonemarkt, maar doet het een stuk rustiger aan. De komende maanden hoeven we geen nieuwe toptoestellen te verwachten. Aankomend jaar richt het techbedrijf zich voornamelijk op het middensegment.

Dat vertelt de topman in een interview met Digitimes.

Jarenlang was HTC de pionier op de smartphonemarkt. Misschien weet je het nog, maar HTC was de eerste fabrikant die een Android-telefoon presenteerde: de HTC G1, ook wel bekend als de HTC Dream. Cameramaker RED krijgt de eer de eerste te zijn die een telefoon met ‘holografisch display’ op de markt heeft gebracht. Niets van waar: HTC deed dit al in 2011 met de HTC EVO 3D. Het was tevens de allereerste telefoon met dubbele camera aan de achterkant. De eerste smartphone met 4G-connectiviteit staat eveneens op naam van HTC. Tot slot was de smartphoneproducent uit Taiwan de eerste die een telefoon lanceerde waarin je kon knijpen: de HTC U11.

Vandaag de dag heeft HTC echter steeds meer moeite om te concurreren met onder meer Samsung en Huawei. Kwartaal op kwartaal vallen de verkoopcijfers van de smartphonedivisie lager uit. Het marktaandeel van HTC op de smartphonemarkt bedraagt momenteel minder dan 1 procent. Telefoons als de HTC U11 Plus en HTC U12 Plus zien er op papier goed en veelbelovend uit, maar consumenten lopen er niet warm voor. Als klap op de vuurpijl stuurde HTC in juli 1.500 medewerkers de laan uit, ongeveer een kwart van het totale personeelsbestand.

Nieuwe strategie

Hoogste tijd om het over een andere boeg te gooien aldus Darren Cheng. In een interview met Digitimes vertelt het hoofd van HTC Taiwan dat zijn bedrijf in 2019 uiteraard een nieuw vlaggenschip gaat presenteren: de HTC U13 Plus. Dat gebeurt echter niet op hele korte termijn. Volgens Cheng verkoopt het huidige topmodel, de HTC U12 Plus, nog steeds goed en zitten consumenten niet direct te springen op een opvolger. Hij spreekt ook wel over het ‘verlengen van de productcyclus’, wat een eufemisme is voor het uitstellen van de lancering van een nieuw toptoestel.

Tevens zegt Cheng in het vraaggesprek dat zijn bedrijf zich meer gaat focussen op het middensegment en goedkopere telefoons. De onlangs gepresenteerde HTC Desire 12s past in deze strategie. De topman is ervan overtuigd dat dit model de verkoopcijfers een flinke stimulans geeft. Mogelijk is de uitspraak van Cheng een eerste aanwijzing dat de HTC U12 Life volgend jaar een opvolger krijgt.

Ook over de HTC Exodus 1, de eerste blockchainsmartphone van de fabrikant, is Cheng er te spreken. Het toestel werd in oktober gelanceerd en is nu al uitverkocht. HTC overweegt dan ook om een opvolger te ontwikkelen. Ook de HTC Vive, de VR-headset van het bedrijf, vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden