Vergelijk 3.500.224 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global rolt 'kale' Android Pie-update uit voor Nokia 8

Nieuws HMD Global rolt 'kale' Android Pie-update uit voor Nokia 8
Door ,

De Nokia 8 is één van de twee enige échte vlaggenschepen die Nokia onder leiding van HMD Global heeft uitgebracht. Toch was het niet de eerste smartphone van de Finnen die Android Pie kreeg. Hoewel de Pie-uitrol gestart is, gaat het naar verluidt om een verre van volledige versie.

HMD Global heeft in een kleine twee jaar tijd de Nokia-merknaam in de smartphonewereld weer een deel van zijn oorspronkelijke glans terug weten te geven. In deze vrij korte periode zijn er tientallen telefoons uitgebracht door het bedrijf. De een wat beter dan de ander, maar vrijwel alle toestellen mogen rekenen op een bijzonder lange ondersteuningsperiode. Dit komt deels door het Android One-programma waar veel Nokia-smartphones aan deelnemen, maar ook door HMD Global zelf.

Nokia 8 review

Nokia 8 review

21 feb 2018 - De Nokia 8. Hét nieuwe toestel van Nokia, voorzien van de beste hardware die er is, in een glimmende behuizing. Wij namen het uitgebreid onder de loep en beoordeelden de software, de hardware en de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Kale Android Pie-update Nokia 8

De Nokia 8 is een goed voorbeeld van een toestel dat zonder Android One alsnog mag rekenen op een degelijk updatebeleid. Hoewel midrangers als de Nokia 7 Plus en Nokia 7.1 al de beschikking hebben over Android Pie, mag de Nokia 8 zich vanaf vandaag ook aan dit rijtje toevoegen. Althans, op papier dan. Nokia 8-gebruikers melden op Reddit dat de update verre van compleet genoemd mag worden. Een deel van HMD's mailtje over de Pie-update geeft aan dat de officiële versie nauwelijks verschilt van de laatste bèta. Alleen de 'Feedback-app' is nieuw, maar of je daar nu vrolijk van moet worden...

Nokia 8

Zou HMD daadwerkelijk geen veranderingen doorvoeren aan de bètaversie, dan hebben gebruikers geen beschikking over de feature Adaptive Battery. Deze functie moet applicaties die op de achtergrond draaien beter monitoren, waardoor ze minder accu verbruiken en je telefoon het langer moet volhouden op één accucyclus. Verder mist Digital Wellbeing, een feature waarmee je meer inzicht krijgt in je gebruik en eventuele limieten voor jezelf kunt instellen. Ook App Actions, dat slimme snelkoppelingen naar andere applicaties impelementeert in (Google-)applicaties is niet aanwezig. De nieuwe 'veegnavigatie' is eveneens niet aanwezig, maar dit zou überhaupt niet handig zijn in verband met de capacitieve knoppen van het apparaat.

Nokia 8 Sirocco Android Pie-update

Van een Pie-update voor de Nokia 8 Sirocco ontbreekt elk spoor. Wellicht heeft dit te maken met de lage verkoop en Android One-ondersteuning, wat zou betekenen dat HMD Global onder geen beding een halfbakken versie mag of kan uitbrengen voor deze smartphone. Het is te hopen dat het nieuwe Nokia zich niet verslikt in de vele updates die het heeft beloofd aan elk van haar toestellen.

Nokia 8 Sirocco review

Nokia 8 Sirocco review

25 jul 2018 - De Nokia 8 Sirocco is de nieuwste aanwinst van HMD Global. Het oogappeltje van de Finnen heeft een strak design en ziet er anders uit dan alle andere mobiele telefoons. Wat betreft specificaties staat hij op een achterstand, omdat hij dezelfde chipset heeft als zijn voorloper. In deze review kijken we of we dit HMD kunnen vergeven, of dat je beter naar een ander vlaggenschip kunt uitkijken.

(Via)

Nokia 8 Sirocco beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 47,00 € 0,- Bekijken
Alle Nokia 8 Sirocco aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden