Vergelijk 2.546.759 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus: ‘ZenFone-serie blijft bestaan’

Nieuws Asus: ‘ZenFone-serie blijft bestaan’
Door ,

Jerry Shen, oud-topman bij Asus, heeft weliswaar het veld verlaten, maar dat heeft geen consequenties voor de huidige line-up. De ZenFone-reeks verdwijnt niet uit het assortiment. Dat betekent dat we aankomend jaar de Asus ZenFone 6 kunnen verwachten.

Dat bevestigt het Taiwanese techbedrijf desgevraagd tegenover Gadgets 360.

Afgelopen vrijdag maakte Asus bekend dat Jerry Shen het bedrijf gaat verlaten om voor iFast te werken. Het bedrijf houdt zich bezig met kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT) toepassingen. Shen was sinds 2008 CEO en later ook bestuursvoorzitter van Asus. Daarvoor bekleedde hij ook diverse belangrijke posities binnen het bedrijf. In totaal werkte hij 25 jaar voor Asus. Onder zijn leiding verschenen onder meer twee generaties van de immens populaire Nexus 7 tablet. Kortom, wie Asus zegt, zegt eigenlijk Jerry Shen.

ZenFone

Aan dat tijdperk komt nu een einde. Direct na het bekend worden van het nieuws maakte Asus tevens bekend dat het haar mobiele strategie ging aanpassen. Het bedrijf legt sterker de nadruk op gaming. Dat betekent dat we in de toekomst meer producten als de Asus ROG Phone kunnen verwachten, waarbij de letters ‘ROG’ staan voor Republic of Gamers.

Hoewel niet bevestigd door Asus gingen er direct geruchten de ronde dat Asus een einde maakt aan de ZenFone-reeks. Afgelopen jaar verschenen in deze serie de Asus ZenFone 5, Asus ZenFone 5 Lite en Asus ZenFone 5Z in ons land. Met name het laatstgenoemde toestel was interessant, omdat het destijds de goedkoopste smartphone met Qualcomm Snapdragon 845 processor was. Met zijn adviesprijs van 499 euro was hij goedkoper dan de OnePlus 6. Sinds de Xiaomi Pocophone F1 verkrijgbaar is, gaat de eretitel van goedkoopste telefoon met Snapdragon 845 naar de Chinese telefoonmaker.

Asus geeft nu meer duidelijkheid over de toekomst van de ZenFone-serie. Tegenover Gadgets 360 verklaart het bedrijf dat ZenFone-reeks gewoon blijft voortbestaan. Het techbedrijf uit Taiwan zegt het volgende tegenover de techsite:

“Met betrekking tot de twijfels die zijn ontstaan over de voortzetting van het ZenFone-merk, kunnen we bevestigen dat we de ZenFone-serie blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd richten we ons op de gaming smartphone markt. We focussen ons op het verbeteren van producten voor gamers en power users.”

Goed nieuws dus voor wie voor een betaalbare prijs een Android-telefoon zoekt. Toen wij aan de slag gingen met de Asus ZenFone 5Z waren we erg enthousiast over de prestaties, het beeldscherm en de gezichtsherkenningssoftware. Uiteraard zagen we ook enkel verbeterpuntjes, maar voor de adviesprijs waren we bereid om deze over het hoofd te zien. Ons verslag over het high-end vlaggenschip vind je in het onderstaande artikel.

Asus ZenFone 5Z review

Asus ZenFone 5Z review

13 aug 2018 - De Asus ZenFone 5Z is het antwoord van Asus op de peperdure vlaggenschepen die concurrenten als Samsung en Huawei op de markt brengen. Met haar nieuwste topmodel probeert de Taiwanese smartphonemaker veel voor weinig te bieden. Of Asus daarin slaagt lees je in deze review.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden