Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Pie-update Xiaomi Mi A1 breekt 4G-verbinding

Nieuws Android Pie-update Xiaomi Mi A1 breekt 4G-verbinding
Door ,

De Xiaomi Mi A1 is een van de goedkopere midrangers die de Chinese fabrikant vorig jaar uit heeft gebracht. Desalniettemin is er wel sprake van een goede ondersteuning. Na een Android Oreo-update is Pie nu ook beschikbaar voor gebruikers. Klein probleempje: de update zorgt voor problemen met het 4G-netwerk.

Xiaomi is al jaren een grote speler op de Chinese smartphonemarkt. In Nederland kennen echter veel consumenten de toestellen van de fabrikant niet of nauwelijks. Dat is jammer, want doorgaans maakt Xiaomi uitstekende mobiele telefoons voor een relatief zachtaardig prijskaartje. De Xiaomi Mi A1 is daar een goed voorbeeld van. Het toestel ondersteunt doorgaans 4G, maar bij Tele2-abonnees is de verbinding maken en behouden met dit snelle netwerk een stuk moeilijker geworden.

Xiaomi Mi A1 4G-problemen

Op Tweakers melden Mi A1-gebruikers namelijk dat hun smartphone niet langer in staat is om te verbinden met 4G op de 800MHz-band. Naast de 2,6GHz-band voor drukke plekken is dit voor Tele2 de enige frequentie voor 4G. De problemen spelen op nadat gebruikers de Android 9.0 Pie-update hebben geïnstalleerd. Voor Tele2-gebruikers is het al helemaal een ramp dat ze niet kunnen verbinden met het 4G-netwerk, want de provider sluit klanten na een tijdje af van hun netwerk wanneer ze geen '4G-smartphone' hebben.

Het 2G- en 3G-netwerk van 'Tele2' is eigenlijk van T-Mobile en kost eerstgenoemde meer dan klanten die gebruikmaken van het eigen 4G-netwerk. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe snel er een fix komt voor dit probleem. Helaas heeft Xiaomi geen vertegenwoordiging in de Benelux, waardoor een reactie op deze problemen nog een tijdje kan duren. 

Meer over de Xiaomi Mi A1

De Xiaomi Mi A1 is een midranger uit 2017 die inmiddels voor een bijzonder schappelijk prijskaartje in huis is te halen. De mobiele telefoon is uitgerust met de Snapdragon 625-chipset en beschikt over een 5,5 inch-beeldschem met een Full HD-resolutie. Er is 4GB RAM aanwezig en maar liefst 64GB intern opslaggeheugen. Aan de achterzijde is een vingerafdrukscanner present en de accu met een capaciteit van 3080 mAh is snel op te laden aan de hand van de ubs-c-ingang.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden