Vergelijk 2.695.980 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Snellaadtest: hoe rap is OnePlus 6T McLaren Edition Warp Charge?

Nieuws Snellaadtest: hoe rap is OnePlus 6T McLaren Edition Warp Charge?
Door ,

Eerder deze week lanceerde OnePlus in samenwerking met het Formule 1-team van McLaren de OnePlus 6T McLaren Edition. Deze bijzondere uitvoering van OnePlus' supersnelle vlaggenschip is niet alleen mooi, maar heeft ook nog eens enkele interessante nieuwe features, waaronder de snellaadtechnologie Warp Charge. Hoe snel is de technologie in het echt?

De OnePlus 6T is zonder meer een van de meest interessante smartphones van 2018. De OnePlus 6 was al hartstikke prima, en zijn opvolger perfectioneert de formule op diverse vlakken. Om wat meer aandacht te vergaren voor haar toestellen, zoekt de Chinese fabrikant steeds vaker potentiële partnerbedrijven op. Zo hadden we vorig jaar al een speciale Star Wars-OnePlus, en zijn we nu getrakteerd op de OnePlus 6T McLaren Edition. De meest interessante feature is Warp Charge, wat de smartphone in staat stelt om maar liefst 30 Watt aan energie door het toestel te laten stromen.

OnePlus 6T review

OnePlus 6T review

29 okt 2018 - De OnePlus 6T is het toestel dat zijn DNA uit de OnePlus 6 haalt, maar daar gekke trucjes mee uithaalt. Kan het toestel ons bekoren en is het de update waard? Dat lees je in deze review.

OnePlus 6T McLaren Edition snellaadtest

Allemaal leuk en aardig natuurlijk op papier. Het echte veldwerk is waar het om draait. Bekende YouTuber Matthew Moniz deelt deze mening en laat de OnePlus 6T McLaren Edition het opnemen tegen de meest brute Android-smartphones van dit jaar, die allemaal over een vorm van snelladen beschikken. Op de tafel zien we van links naar rechts de Samsung Galaxy Note 9, OnePlus 6, OnePlus 6T McLaren Edition, Huawei Mate 20 Pro en de Google Pixel 3 XL. Alle toestellen zijn volledig leeg en worden opgeladen met hun originele lader die meegeleverd is. 

Na ongeveer 11 minuten wordt duidelijk dat de OnePlus 6T McLaren Edition en Huawei Mate 20 Pro erg aan elkaar gewaagd zijn. Laatstgenoemde maakt ook gebruik van een supersnellaadtechnologie, door Huawei SuperCharge genoemd. Deze heeft een oplaadcapaciteit van maar liefst 40 Watt. Nadat beide toestellen net niet de 30 procent aantikken, blijkt dat de twee toestellen na ruim 20 minuten allebei op 49 procent zitten. Saillant detail: de Galaxy Note 9 zit op dat moment op 24 procent.

Na verloop van tijd blijkt dat de 6T McLaren Edition het moet afleggen tegen de Mate 20 Pro. Na ongeveer 1 uur en 4 minuten is Huawei's paradepaardje voorzien van een volle accu. De McLaren Edition klokt een dikke minuut later binnen. De reguliere OnePlus 6T eist na een klein halfuur later de derde plek op. Verrassend genoeg haalt de Galaxy Note 9 wonder boven wonder de Pixel 3 XL nog op het allerlaatste moment bij, en eindigen ze allebei op de vierde plek met een verre van indrukkwende oplaadtijd: 1 uur en 50 minuten. 

Nog altijd niet draadloos oplaadbaar

Hoewel OnePlus met haar speciale 6T laat zien dat het een indrukwekkende speler is wat betreft snellaadtechnologie, moet het op een aspect zijn meerdere erkennen. Alle OnePlus-smartphones zijn op dit moment nog niet draadloos oplaadbaar. Alle concurrenten uit de video zijn hier wel toe in staat. Wil je meer weten over draadloos opladen? Lees dan ons uitgebreide achtergrondartikel en je weet precies wat je eraan hebt.

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

27 aug 2018 - Steeds vaker verschijnen er smartphones die je draadloos kunt opladen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Welke techniek ligt hier aan ten grondslag? Wat zijn de voor- en nadelen van wireless charging? En welke accessoires vind je momenteel op de markt? Al deze vragen beantwoorden we in dit artikel.

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden