Vergelijk 3.164.056 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Smartphoneverkoop 249 procent omhoog dankzij OnePlus 6T

Nieuws Smartphoneverkoop 249 procent omhoog dankzij OnePlus 6T
Door ,

De OnePlus 6T is het huidige topmodel van OnePlus. Het is niet alleen de top-of-the-line als het gaat om specificaties en rekenkracht, maar tevens een schot in de roos op commercieel vlak. In de eerste dertig dagen na lancering verkocht de Chinese smartphoneproducent in de VS twee-en-een-half keer zoveel smartphones in vergelijking met de OnePlus 6.

Dat zegt CEO en mede-oprichter Pete Lau in een interview met PCmag.

In oktober introduceerde OnePlus haar nieuwste flagship killer: de OnePlus 6T. Zowel qua uiterlijk als interne componenten lijkt hij als twee druppels water op zijn voorganger, de OnePlus 6, maar uiteraard zijn er de nodige verschillen. Zo heeft het nieuwste model een iets groter OLED-scherm, bevindt de vingerafdruksensor zich achter het beeldscherm, heeft de camera een nachtmodus en komt de batterij met een grotere accucapaciteit. En sinds gisteren is er een tevens een variant die maar liefst 10GB werkgeheugen onder de kap heeft: de OnePlus 6T McLaren Edition.

Populariteit

Hoewel de OnePlus 6T dus veel gemeen heeft met zijn voorloper, is hij vele malen populairder. Tegenover PCmag vertelt Pete Lau dat zijn bedrijf 249 procent meer exemplaren verkocht van het nieuwste vlaggenschip in de eerste dertig dagen na lancering in de VS. “Het verkoopteam is dan ook heel erg blij”, zo vertelt een trotse Lau.  

Het percentage is lastig om in perspectief te plaatsen omdat concrete verkoopcijfers ontbreken. In theorie is het mogelijk dat OnePlus eerst 100.000 exemplaren van de OnePlus 6 verkocht en dat het er nu 250.000 zijn. Dan zijn het nog steeds enigszins bescheiden aantallen. Desalniettemin is 249 procent hogere verkoopaantallen er indrukwekkend. Daarnaast moeten we niet vergeten dat de OnePlus 6T in de VS alleen via T-Mobile te koop is. Als meerdere providers het vlaggenschip verkochten lagen de verkoopcijfers wellicht nog hoger.

Koptelefoonaansluiting

En, zo zegt Lau, dat ondanks dat de OnePlus 6T geen koptelefoonaansluiting heeft. Het is een beslissing waar de fabrikant veel kritiek over kreeg. De topman verdedigde het besluit destijds door te zeggen dat klanten er een nieuwe vingerafdrukscanner voor terugkregen. “Als je de nieuwe vingerafdruksensor ervaart, word je er verliefd op. Dan realiseer je je dat dit de ervaring is die je altijd al hebt gewild”, aldus Lau vlak voor de lancering tegenover CNET.

De CEO herhaalt zijn standpunt in het interview met PCmag.

“Het was een zeer pijnlijke beslissing, maar we kunnen niet iedereen tevreden stellen. Zoals je weet worden schermen groter en groter, met bijbehorende batterij. Daardoor hebben we binnen in de telefoon minder ruimte. In vergelijking met de OnePlus 6 heeft de OnePlus 6T een grotere accu terwijl het energieverbruik lager ligt. Je krijgt dus een langere batterijduur.”

Kleinere telefoon

De topman maakt nog een interessante opmerking. In het vraaggesprek vertelt de topman dat hij graag een compactere OnePlus-telefoon op de markt zou brengen. De batterij houdt dat echter tegen. “Als we het batterijprobleem kunnen oplossen, maken we absoluut een kleinere smartphone. Ik zie dat er veel vraag is naar een kleiner formaat. Als we echter naar de industrie kijken, is de accutechnologie in al die jaren niet veranderd.”

Een andere nieuwe feature waar Lau vol spanning naar uitkijkt, is green-screening. Foto- en videomakers gebruiken deze techniek om de achtergrond weg te laten en vervangen door een ander beeld. Het biedt dus oneindig veel mogelijkheden voor creativiteit en is mogelijk dankzij de nieuwste chipset van Qualcomm: de Snapdragon 855. “Zodra ik terug ben in China ga ik in gesprek met partners om te kijken of we dit kunnen realiseren”, aldus de topman.

OnePlus 6T beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 26,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 6T aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden