Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Pocophone F1 700.000 keer verkocht in drie maanden

Nieuws Pocophone F1 700.000 keer verkocht in drie maanden
Door ,

De Xiaomi Pocophone F1 is erg geliefd onder consumenten. De middenklasser met premium specs is in drie maanden tijd ruim 700.000 keer over de toonbank gegaan. Hij is eveneens in ons land verkrijgbaar vanaf 339 euro.

Dat vertelt Manu Kumar Jain, vicepresident van Xiaomi, in een tweet.

De topman is erg trots op deze mijlpaal. En terecht. Meer dan 700.000 verkochte exemplaren in iets meer dan drie maanden tijd is natuurlijk ook een topprestaties waar menig fabrikant jaloers op zal zijn. Weliswaar kan de Chinese smartphonemaker zich niet meten met concurrenten als Apple en Samsung, maar dat doet er in deze vergelijking niet toe. OnePlus had acht maanden nodig om één miljoen keer de OnePlus 6 te verkopen. 700.000 is een prestatie van wereldformaat voor een relatief kleine smartphoneproducent.

Pocophone F1

Xiaomi is een bekende naam in China, de grootste afzetmarkt voor smartphonefabrikanten ter wereld. Weliswaar worden er zes kwartalen op rij al minder telefoons verkocht in het Aziatische land, Xiaomi is een van de weinige die ondanks deze tegenslag weet te groeien. Ook in Europa en ons land timmert het bedrijf hard aan de weg. Eind november kondigde Belsimpel aan dat het de handen ineen had geslagen met Xiaomi. De Groningse retailer neemt voortaan rechtstreeks smartphones af bij Xiaomi en is zodoende niet langer afhankelijk van de grijze import.

Eén van de toestellen die Belsimpel van Xiaomi in ons land verkoopt, is de Pocophone F1. Volgens Jain zijn er van dit model wereldwijd dus al meer dan 700.000 exemplaren verkocht. Daar staan wij nou helemaal niet van te kijken. Hij heeft alles wat je van een moderne high-end smartphone mag verwachten, maar dan voor een fractie van de prijs. Geen wonder dus dat hij zo populair is onder smartphonegebruikers. Hoeveel exemplaren er in ons land van zijn verkocht is onduidelijk, maar het zullen het er vast en zeker een behoorlijk aantal zijn.

Wij hebben de Xiaomi Pocophone F1 uitgebreid mogen testen. Hoe wij ervan hebben genoten lees je in onze uitgebreide review.

Xiaomi Pocophone F1 review

Xiaomi Pocophone F1 review

24 nov 2018 - De Xiaomi Pocophone F1 is een bijzondere telefoon. Onder de motorkap heeft hij dezelfde krachtige hardware als de meeste high-end vlaggenschepen, waaronder een Snapdragon 845, 6GB werkgeheugen en een dikke batterij met meer dan genoeg vermogen om de dag mee door te komen. En toch kost hij maar een fractie van de prijs. Maar is dat voldoende om ons te overtuigen?

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden