Vergelijk 3.858.104 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel 3 Lite en 3 Lite XL te zien in nieuwe renders

Nieuws Google Pixel 3 Lite en 3 Lite XL te zien in nieuwe renders
Door ,

Google heeft in smartphoneland geen al te beste slag geslagen met haar Pixel 3-serie. De toestellen zijn voorzien van een gigantisch prijskaartje, en buiten de camera is er weinig bijzonders aan deze apparaten. Het ziet ernaar uit dat de techgigant het op korte termijn weer gaat proberen met twee Lite-versies.

De Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL liggen inmiddels al een tijdje in de winkels. Althans, in het buitenland; Google heeft bijzonder veel landen uitgesloten van de officiële verkoop, waaronder Nederland. Uiteraard zijn de smartphones via grijze import alsnog verkrijgbaar in diverse webshops, maar heel erg spectaculair zijn de Pixels van 2018 allerminst. Het grootste kritiekpunt blijft hoe dan ook de prijs. Voor bijna 1000 euro heb je een smartphone in bezit met diverse kinderziektes. Op dat gebied pakt Apple het met haar peperdure iPhone XS en iPhone XR dit jaar een stuk beter aan.

Google Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL

Voor iedereen die reikhalzend terugdenkt aan het goedkopere Nexus-tijdperk: er is hoop! Volgens de inmiddels beruchte leaker @OnLeaks komt Google in 2019 namelijk met een Google Pixel 3 Lite en Google Pixel 3 Lite XL op de proppen. Hoewel eerstgenoemde al een tijdje terug rondging als gerucht, is de introductie van een Pixel 3 Lite XL nieuw voor ons. Kijken we naar de specificaties, dan is er, buiten de grootte, nauwelijk verschil tussen de twee varianten te vinden. De reguliere Pixel 3 heeft een display van 5,5 inch, terwijl de 3 Lite XL naar verluidt een 6 inch-scherm krijgt. Beide displays hebben een beeldverhouding van 18,5:9.

pixel 3 lite xlpixel 3 lite xl

Misschien wel de meest interessante feature bij beide smartphones is de terugkeer van de koptelefooningang. Deze ingang is bij de Google Pixel 2-serie verdwenen, maar lijkt op de goedkopere Lite-lijn wel weer present. Wat hier precies de logica van is, durven we niet te zeggen. Het design is verder zo goed als een exacte kopie van de regulier Pixels. Bij de Lite-toestellen is helaas geen tweede frontcamera aanwezig voor groothoeklensselfies. Verder zal de afwerking vermoedelijk wat meer plastic bevatten, maar hier wordt in de nieuwste geruchten niet over gesproken.

Onder de motorkap en release

De Google Pixel 3 Lite-smartphones worden vermoedelijk aangedreven door de Snapdragon 670. De Snapdragon 710 zou echter ook een mogelijkheid kunnen zijn. Er is standaard 4GB RAM aanwezig bij de apparaten en de enkele 12-megapixel aan de achterkant moet keurige plaatjes schieten, evenals de 8-megapixelfrontcamera. De opslag is minimaal 32GB, zonder optie om het geheugen uit te breiden. Het is de verwachting dat er ook een 64GB-variant zal verschijnen. De reguliere versie krijgt een accucapaciteit van 2915 mAh. Het is de verwachting dat de 3 Lite XL een grotere accu krijgt. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de budget-Pixels gelanceerd zullen worden.

Google Pixel 3a beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1000 € 24,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 27,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd 120 5000 € 45,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 50,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3a aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden