Vergelijk 4.227.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia XZ4 Compact renders tonen 'ouderwets' design

Nieuws Sony Xperia XZ4 Compact renders tonen 'ouderwets' design
Door ,

De Sony Xperia XZ-serie is al een tijdje onder ons. Nadat Sony bij de Xperia XZ3 geen Compact-versie besloot te maken, twijfelden we eraan of de Japanners ooit nog een klein vlaggenschip op de markt zou brengen. De nieuwe renders van de vermoedelijke Sony Xperia XZ4 Compact geven ons gelukkig enige hoop.

Het is een gegeven dat smartphones er in de loop der jaren absoluut niet kleiner op zijn geworden. Dankzij de nieuwe 'hippe' beeldverhouding van 18:9 of langer in plaats van de traditionele 16:9 verhouding, zoeken veel fabrikanten de grens op qua toestelgroottes. Voor een compacte high-end smartphone kon je gelukkig nog altijd aankloppen bij Sony. Toegegeven, de Compact-versies zijn niet de meest sprankelende telefoons op de markt, maar ze doen 'gewoon' hun ding. Dit geldt ook voor de Xperia XZ2 Compact, de laatste smalle smartphone van Sony tot nu toe.

Sony Xperia XZ2 Compact review

Sony Xperia XZ2 Compact review

5 mei 2018 - 'Kleine smartphones zijn niet meer van deze tijd' hoor je wel eens. Het klopt ook wel dat er steeds meer 'grote' smartphones worden gemaakt, maar in het Nederlands zeggen we niet voor niets mobieltje. Sony snapt dat niet iedereen zin heeft in een gigantische telefoon die maar net in de broekzak past, daarom houden zij vast aan de Compact-toestellen. De Xperia XZ2 Compact is de nieuwste iteratie van het toestel, eens kijken of het wat is.

Xperia XZ4 Compact renders

Nadat de Xperia XZ3 dus geen klein broertje heeft gekregen, komen de 'leakers' CompareRaja en OnLeaks met een interessante verrassing in de vorm van de XZ4 Compact. De renders doen ons het meest denken aan de Xperia XZ1 Compact, aangezien de randen rondom het scherm erg groot lijken te zijn. Met afmetingen van 134,0 x 66,5 x 9,3 millimeter is de smartphone over het algemeen wel relatief klein. Dit komt door het 5 inch-scherm met een beeldverhouding van 18:9, waardoor gebruik met één hand zelfs voor de allerkleinsten onder ons een mogelijkheid zal zijn.

xperia xz4 compact

Een andere opvallendheid is de aanwezigheid van een koptelefooningang. Bij de XZ2-lijn was deze ingang weggehaald, omdat deze volgens Sony niet in het design 'paste'. Na HTC met de U12 Life zal Sony de tweede fabrikant zijn waarbij een koptelefooningang terugkeert op een toestellijn. De bolle achterkant lijkt eveneens ingeruild voor een klassieke platte achterkant. Daarnaast is er op de achterkant ruimte voor één cameralens. Dat zijn er twee minder dan bij de meest recente renders van de Xperia XZ4, wat het grote broertje van de Compact moet worden. De vingerafdrukscanner is naar verluidt verwerkt in de aan/uit-knop.

Xperia XZ4 Compact lancering

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Xperia XZ4 en Xperia XZ4 Compact het levenslicht zien op het Mobile World Congress in Barcelona. Deze beurs vindt eind februari plaats, maar tot die tijd zal er vast en zeker nog meer informatie naar buiten komen over deze nieuwe toppers van Sony.

Sony Xperia XZ3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 21,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 1000 € 27,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 55,00 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia XZ3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden