Vergelijk 2.948.598 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P Smart (2019) specs op straat: Android Pie bevestigd

Nieuws Huawei P Smart (2019) specs op straat: Android Pie bevestigd
Door ,

Huawei is in relatief korte tijd gegroeid tot een van de meest toonaangevende smartphonemerken wereldwijd. Hoewel de vlaggenschepen de meeste aandacht naar zich toe trekken, zijn er ook tal van midrangers en budgetsmartphones van de fabrikant die de moeite waard zijn. Zo ook de P Smart-lijn, waarvan het nieuwste model zich laat zien op Geekbench.

De P Smart-lijn is een redelijk nieuwe reeks aan toestellen die met een relatief voordelig prijskaartje op de markt zijn gezet. Oorspronkelijk is de P Smart-serie gericht op jongeren. Dit herken je aan de vele filteropties bij het schieten van selfies, en het vrolijke uiterlijk van de smartphones. Daar is niets mis mee uiteraard. In tegendeel zelfs: zowel in de Huawei P Smart review als de P Smart Plus review waren we erg te spreken over de toestellen. Uit recente info blijkt dat we op korte termijn de opvolger van de goedkopere P Smart mogen verwachten.

Huawei P Smart door de keuring

Vorige week berichtten we al over de nieuwe Huawei P Smart (2019). Vandaag zien we dat de nieuwe budgettelefoon door FCC-keuring is gekomen, wat staat voor Federal Communications Commission. De Amerikaanse test- en keuringsinstantie voor mobiele telefoons en andere consumentenelektronica onderzoekt altijd een toestel voordat het in de Verenigde Staten überhaupt verkocht mag worden. In de documenten zien we dat de P Smart (2019) minimaal 3GB RAM heeft, maar buiten de VS is er ook een variant met 4GB RAM verkrijgbaar.

p smart (2019)

Kijken we naar de resultaten van de hardware, dan ziet het ernaar uit dat de P Smart gebruikmaakt van de Kirin 710-chipset. Dit is dezelfde soc waarover de Huawei Mate 20 Lite beschikt, een toestel waar we vrij positief over waren wat betreft de snelheid. Vergeleken met de Snapdragon-serie bevindt de Kirin 710 zich ongeveer tussen de Snapdragon 636 en Snapdragon 660. Verder zullen er varianten met 32GB en 64GB in de winkels liggen.

Met een accucapaciteit van 3320 mAh zijn we ervan overtuigd dat je minstens één volle dag kunt genieten van de P Smart per accucyclus. Verder zal er een minieme inkeping zijn voor de frontcamera, vergelijkbaar met de reguliere Huawei Mate 20. Voor het camerawerk ben je aangewezen op de 13- en 2-megapixelcamera's aan de achterzijde en de 24-megapixelfrontcamera. Uit de doos draait de P Smart op Android Pie. Met een verwacht prijskaartje van 200 euro heb je op papier in ieder geval een prima telefoon. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Huawei P Smart rond januari 2019 verkrijgbaar zijn in Nederland.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden