Vergelijk 2.533.366 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Check deze vette truc van de Asus ROG Phone

Nieuws Check deze vette truc van de Asus ROG Phone
Door ,

De Asus ROG Phone is de nieuwste high-end gaming smartphone van het Taiwanese techbedrijf en heeft allerlei geweldige features. Eén daarvan is dat hij zichzelf kan opladen. Wat zeg je? Was dat maar het geval. Je kunt hem daarentegen wel foppen door de twee USB-C poorten met elkaar te verbinden. Dan denkt het vlaggenschip dat hij wordt opgeladen.

Het is al weer een tijdje geleden dat we kennis mochten maken met de Asus ROG Phone. Aanvankelijk was het maar de vraag of hij ook naar ons land gebracht zou worden. Toen we half november een uitnodiging ontvingen om het gaming vlaggenschip met onze eigen ogen te bewonderen, wisten we het zeker. Jarno heeft zijn eerste bevindingen aan papier toevertrouwd. Binnenkort kun je een volledige review over het toestel verwachten met daarin alle ins-and-outs.

Hands-on: Asus ROG Phone

Hands-on: Asus ROG Phone

14 nov 2018 - Vandaag was GSMinfo.nl in Utrecht voor de presentatie van de Asus ROG Phone. Dit flitsende toestel richt zich op de échte smartphonegamers onder ons. Onze eerste indruk van deze vrij bijzondere telefoon lees je in onze hands-on.

Foppen

Naast een futuristisch design en high-end specs heeft de Asus ROG Phone een aantal vette eigenschappen die gamers zullen waarderen. Eén daarvan is het OLED-beeldscherm met extra hoge verversingsratio van 90 Hz. Ook heeft Asus de processor, een Qualcomm Snapdragon 845, overgeklokt zodat de pieksnelheden kunnen oplopen tot 2,96 GHz. Om het hoofd koel te houden heeft hij onder de motorkap een GameCool vapor chamber, oftewel een watergekoeld koelsysteem. En met de AirTriggers aan de bovenkant brengt Asus extra ‘knoppen’ naar het vlaggenschip, die het gamegenot moeten verbeteren.

Wat we ook niet mogen vergeten is dat hij niet één, maar twee USB-C poorten heeft. De eerste poort gebruik je om het toestel op te laden, de tweede om allerhande accessoires op het apparaat aan te sluiten, zoals de bijgeleverde AeroActive Cooler. Dankzij de tweede USB-C aansluiting kun je tevens het toestel opladen terwijl je aan het gamen bent en je de tweede poort gebruikt voor de extra koeling. Kortom, door de tweede USB-C poort is de Asus ROG Phone nog veelzijdiger.

Asus ROG Phone

Maar dat is niet het enige waar de tweede USB-C aansluiting goed voor is, zo ontdekte Android Police. Een van de redacteuren van de techsite vroeg zich af wat er zou gebeuren als je een USB-C kabel pakte en beide poorten met elkaar verbindt. Krijg je dan een foutmelding, of gebeurt er iets gaafs? Uit een praktijktest blijkt het laatste het geval te zijn.

Twee dingen gebeuren er dan. In de eerste plaats denkt het toestel dat hij verbonden is met een oplader. Op het scherm verschijnt de melding dat hij opgeladen wordt. Uiteraard is dat niet het geval, want er is geen oplader in het spel die hem van stroom voorziet. En in de tweede plaats denkt de software dat hij verbonden is met een computer of andere USB drive. Een pop-up venster verschijnt in beeld met daarop de vraag of je bestanden wilt overdragen. Op de onderstaande video is goed te zien wat er gebeurt als je beide USB-C poorten van de Asus ROG Phone met elkaar verbindt met één-en-dezelfde kabel.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden