Vergelijk 2.718.376 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus brengt volgend jaar 5G-smartphone uit

Nieuws OnePlus brengt volgend jaar 5G-smartphone uit
Door ,

OnePlus bevestigt dat haar nieuwe smartphone voorzien zal zijn van een 5G-antenne. Verder vertelt men vrij weinig over het nieuwe toestel, maar naar de aanwezige chipset kunnen we wel raden.

We kunnen er volgens OnePlus op rekenen dat het bedrijf als een van de eerste fabrikanten een toestel met ondersteuning voor 5G gaat uitbrengen. Het is een logisch gevolg op de aankondiging van Qualcomm vandaag, waarbij de Snapdragon 855 werd aangekondigd. Deze opvolger van de Snapdragon 845, die nu nog in veel telefoons zit (waaronder de OnePlus 6T) kan worden gekoppeld met Qualcomm's eigen 5GHz-modem.

De nieuwe OnePlus

Wanneer mogen we deze nieuwe OnePlus dan precies verwachten? Heel duidelijk is men daar niet over; in 2019 komt het toestel. Dat is vrij ruim genomen en het lijkt niet waarschijnlijk dat OnePlus zo snel na de lancering van de OnePlus 6T een nieuw toestel uit gaat brengen. Die laatste kwam immers pas in november op de markt, na een aankondiging in oktober. Een aankondiging rond het Mobile World Congress in Barcelona eind februari lijkt de meest logische optie.

Naar alle waarschijnlijkheid zal OnePlus dan kiezen voor de moniker OnePlus 7. Wij durven onze hand er wel voor in het vuur te steken dat die telefoon uitgerust gaat zijn met een Snapdragon 855-chipset, inclusief 5G-modem dus. Het wordt, als we de geruchten mogen geloven, wel een iets duurdere telefoon dan we van OnePlus gewend zijn. OnePlus zou daarmee wel een trend volgen van Chinese smartphones die steeds duurder worden en zich in het premium-segment begeven. Of het daadwerkelijk in zo'n vaart zal lopen, valt echter te bezien. We weten in ieder geval nu zeker dat de nieuwe OnePlus voorzien zal zijn van 5G.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden