Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vivo Nex 2 teaser bevestigt reusachtig tweede scherm

Nieuws Vivo Nex 2 teaser bevestigt reusachtig tweede scherm
Door ,

Terwijl zowat de hele smartphonewereld zich bezighoudt met het minimaliseren van randen op smartphones, zijn er tal van andere interessante ontwikkelingen bezig. Een van die ontwikkelingen is het tweede scherm aan de achterkant van het toestel. Gelekte beelden van de Vivo Nex 2 geven ons een indruk hoe de Chinese fabrikant dit implementeert.

Een tweede scherm op smartphones klinkt misschien wat overbodig, maar zelf zouden we er wel een toepassing of twee voor kunnen bedenken. Zo is een tweede scherm bijvoorbeeld handig voor het maken van zelfportretten. In plaats van de kwalitatief vaak mindere frontcamera te hoeven gebruiken, hoef je met een tweede scherm enkel cameralenzen te hebben aan de achterkant. Dit zou ook de weg vrijmaken voor een smartphone zonder frontcamera, met als gevolg dat je nog dunnere randen kunt ontwikkelen. Een inkeping of uitsnede zoals bij de Galaxy S10 zou dan tot de verleden tijd kunnen behoren.

Vivo Nex 2 met twee schermen

Vorige week verschenen er al beelden van de Vivo Nex 2 op Weibo, waarop duidelijk te zien was hoe de Chinese fabrikant het tweede scherm zou realiseren. Enkele dagen later geeft Vivo zelf al een teaser vrij van het te verschijnen apparaat, waardoor duidelijk wordt dat het niet gaat om een nep toestel. De Nex 2 maakt gebruik van maar liefst drie cameralenzen aan de achterkant. Van een frontcamera lijkt geen sprake, of het bedrijf moet wederom een uitschuifbaar mechanisme in de smartphone hebben verwerkt. 

vivo nex 2

Geheel nieuw is een tweede scherm niet. Eerder dit jaar zagen we de Nubia X al met een tweede scherm. Het tweede scherm aan de achterkant bij de Nubia X is echter gecamoufleerd, wat betekent dat deze onzichtbaar is als hij niet in gebruik is. In hoeverre Vivo met de Nex 2 dit voorbeeld gaat volgen, is nog niet bekend. Een tweede scherm zagen we ook al bij de LG V10 en LG V20. Bij de toestellen van LG zaten deze minischermpjes echter boven het reguliere scherm en werd het gebruikt om meldingen weer te geven, om je muziekmenu te tonen en andere kleine toepassingen.

Idee voor OnePlus?

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de Vivo Nex 2 officieel gepresenteerd zal worden. Helaas is het onwaarschijnlijk dat Vivo het toestel uitbrengt in Nederland, aangezien ze hier nog nooit iets officieel hebben gelanceerd. Vivo is wel gelieerd aan hetzelfde moederbedrijf als OnePlus. Wellicht dat de makers van de OnePlus 6T op termijn aan de slag gaan met een tweede scherm aan de achterzijde.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden