Vergelijk 2.350.907 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Qualcomm Snapdragon 855 nu officieel

Nieuws Qualcomm Snapdragon 855 nu officieel
Door ,

Eén van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is de processor. Qualcomm is daarin een grote speler en ze hebben zojuist een nieuwe chip aangekondigd: de Snapdragon 855.

In vrij veel smartphones draait een Qualcomm Snapdragon processor. De vorige kampioen van het bedrijf, de Snapdragon 845, zit in vrijwel ieder high-end Android-toestel dat in 2018 is uitgebracht. Deze processor zit bijvoorbeeld in de OnePlus 6T, Sony Xperia XZ3, LG G7 ThinQ en de Google Pixel 3. De opvolger hiervan is vandaag aangekondigd. Eerder werd gespeculeerd dat de chip de naam Snapdragon 8150 zou krijgen, een slag anders dan de vorige processoren. In plaats daarvan verraste Qualcomm ons door niet verrassend te doen en de chip simpelweg Snapdragon 855 te noemen.

Bliksemsnel

De Snapdragon 855 is gebakken volgens een 7nm-procedé. Daarmee is de processor nog kleiner dan de vorige chips die volgens het 10nm-procedé zijn gebakken. Het kleine formaat moet er onder andere voor zorgen dat de processor een flink stuk zuiniger is. Daarnaast heeft de 855 een aantal features die zich duidelijk op de toekomst richten. Zo is de chip in wezen 5G-ready. Dat wil zeggen dat niet iedere 855 met 5G zal kunnen verbinden, maar dat wanneer fabrikanten dat wel willen, ze een ander modem voor hun 855 kunnen kiezen. Daardoor kan de 855 makkelijker in verschillende prijsklassen terecht komen. Zolang de 5G-netwerken nog niet actief zijn hoeft niet ieder toestel hier de mogelijkheid voor te hebben.

De chip zou beter zijn in depth mapping wat wil zeggen dat een smartphone beter wordt in het 'zien' van diepte. Dat zou vooral een groot voordeel kunnen zijn voor het gebruik van Augmented Reality. Ook krijgt de chip verbeterde AI-prestaties. Het filmen in 4K bij 60 fps zal ook nog eens flink zuiniger worden. Met de Snapdragon 855 zou dit nog maar 25% van de energie gebruiken vergeleken met de Snapdragon 845. We kunnen deze processor verwachten in ieder toptoestel in 2019 en stiekem verwachten we de chip al voor het MWC in Barcelona.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden