Vergelijk 4.227.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10 Plus-render onthult bijzondere uitsnede

Nieuws Samsung Galaxy S10 Plus-render onthult bijzondere uitsnede
Door ,

Het jaar 2018 loopt teneinde, wat betekent dat vrijwel alle vlaggenschepen gepland voor dit jaar al in de winkels liggen. De smartphonewereld staat echter absoluut niet stil, want er is nu al genoeg info over te verschijnen toestellen. Zo ook over de Samsung Galaxy S10-serie, die naar verluidt een heel aparte uitsnede krijgt.

Met de Galaxy S8 wist Samsung vriend en vijand te verbazen in 2017. Zulke kleine randen, een elegant oled-scherm én topprestaties? Het bleek een succesvolle combi gezien de verkoopcijfers. Voor de Galaxy S9 werden er een stuk minder toeters en bellen bijgehaald. De 'geëvolueerde versie' van de Galaxy S8 wist, geheel volgens verwachtingen van experts, niet zoveel potten te breken als zijn voorganger. Toch waren ze niet blij op het hoofdkantoor in Zuid-Korea. Wellicht dat we daarom zo enorm veel vernieuwingen mogen verwachtingen met de Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Plus render

De afgelopen weken zijn er diverse beelden opgedoken van hoe het vlaggenschip er min of meer uit moet komen te zien. Vandaag laat @OnLeaks zich uit over het design van de Galaxy S10 Plus. Deze beroepslekker heeft een hele staat van dienst en veel van zijn 'voorspellingen' komen grotendeels of volledig uit. Duidelijk is dus dat de Galaxy S10 een grote broer krijgt in de vorm van de Galaxy S10 Plus. Beide smartphones beschikken over een Infinity-O Display, een scherm met een speciale uitsnede voor de camera. De S10 heeft één frontcameralens, terwijl de Plus-versie er twee krijgt op die positie.

galaxy s10 galaxy s10 galaxy s10 galaxy s10

Door de cameralenzen in het scherm te verwerken, is er sprake van een uitsnede in het scherm. In tegenstelling tot een gewone inkeping zitten de cameralenzen niet vast aan de randen van het toestel. In hoeverre deze speciale positie voor de cameralenzen in de smaak zal vallen, durven we nog niet te zeggen. Een bijkomend voordeel van deze uitsnede is dat Samsung de randen van de Galaxy S10 tot een minimum kan beperken. Grote kans dat de S10 bij de lancering de smartphone met het hoogste body-to-screen-percentage heeft.

Een andere opvallendheid is de afwezigheid van een fysieke vingerafdrukscanner. We verwachten dat de scanner achter het scherm is geplaatst. In plaats van een optische vingerafdrukscanner gaat Samsung een ultrasone scanner verwerken in haar nieuwe S10. Deze ultrasone scanner zou betrouwbaarder en sneller moeten werken. Bij de S10 Plus-versie zien we dat er maar liefst vier sensoren present zijn. Of dit ook geldt voor de reguliere versie wagen we te betwijfelen. Voor de S9-serie kreeg de reguliere Galaxy S9 immers één cameralens minder dan de Galaxy S9 Plus.

Meer over de Galaxy S10

De Galaxy S10 Plus maakt gebruik van een 6,4 inch AMOLED-scherm met een QHD-resolutie. De vier camera's van de Plus bestaan uit een telefotolens, groothoeklens, standaardlens, en vermoedelijk een dieptesensor. Er is geen irisscanner meer present, maar Samsung zal wel de gezichtsontgrendelingstechnologie verbeteren. Tegen de trend in is er wél een koptelefooningang aanwezig. Een klein minpuntje is dat Bixby wederom een eigen knop mee zal krijgen, mocht @OnLeaks het bij het rechte eind hebben. Op het Mobile World Congress in 2019 zal de Galaxy S10-lijn hoogstwaarschijnlijk het levenslicht zien.

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 31,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 32,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd 120 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 53,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2000 € 30,00 € 15,00 Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden