Vergelijk 3.815.864 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi 8 Pro ontvangt Android Pie update

Nieuws Xiaomi Mi 8 Pro ontvangt Android Pie update
Door ,

De Xiaomi Mi 8 Pro, internationaal ook wel bekend als de Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, ontvangt binnenkort haar eerste grote update. Als gebruikers deze installeren, kunnen ze aan de slag met Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Dat is echter niet de enige upgrade die ze krijgen: ook de camera is onder handen genomen.

In China is Xiaomi inmiddels een gevestigde speler, in ons land timmert het bedrijf hard aan de weg. Nu Belsimpel de eerste officiële Nederlandse partner is van het bedrijf, verwachten we dat het marktaandeel van Xiaomi in ons koude kikkerlandje een vlucht zal nemen. Hierdoor heeft de fabrikant een Nederlandse retailer die rechtstreeks Xiaomi-telefoons afneemt. Met deze afspraak is Belsimpel niet langer afhankelijk van de grijze import, zoals in het verleden wel het geval was.

Het eerste toestel dat sinds de aankondiging van het samenwerkingsverband met Xiaomi verkrijgbaar is via Belsimpel, is de Xiaomi Mi 8 Pro. Een groot, kraakhelder en loepzuiver beeldscherm, een krachtige processor, meer dan genoeg RAM en intern geheugen, een dubbele 12-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie: het toestel heeft alles wat je van een modern, premium vlaggenschip mag verwachten. De Xiaomi Mi 8 Pro kun je sinds maandag bestellen bij de Groningse webshop.

Update in aantocht

Het vlaggenschip is dus nog maar net verkrijgbaar in ons land en binnenkort kunnen we al de eerste grote software-update verwachten. Als je nu de Xiaomi Mi 8 Pro in huis haalt, draait hij out-of-the-box op Android 8.1 Oreo met daaroverheen een schil die Xiaomi zelf heeft ontwikkeld: MIUI. Als je de update binnenhaalt, krijg je de nieuwste versie van Xiaomi’s skin. Deze is gebaseerd op Android 9.0 Pie, de allernieuwste Android-versie die in augustus van dit jaar werd onthuld. Dan kun je aan de slag met nieuwe features als Adaptive Battery, App Actions en Digital Wellbeing.

Xiaomi Mi 8 Pro

Als je de update installeert krijg je niet alleen de nieuwste Android-versie. Xiaomi heeft tevens de camera een onderhoudsbeurt gegeven. Een van de grootste veranderingen is dat je voortaan super-slow-motion video’s met een snelheid van 960 beelden per seconde (fps) kunt opnemen. Voorheen lag de maximale frameratesnelheid op 240 fps. Een andere nieuwe camerafeature is Super Night Scene. Daarmee schiet je acht foto’s tegelijkertijd waarbij de belichting per plaatje uiteenloopt. Deze worden samengevoegd tot één heldere en scherpe foto. Beide camerafeatures maakten hun debuut op de Xiaomi Mi Mix 3.

Houdt er rekening mee dat de update behoorlijk omvangrijk is. Momenteel wordt hij in China uitgerold. Chinese gebruikers melden op internet dat de update 2,1GB groot is. De kans is klein dat dit een grote impact voor je heeft: de Xiaomi Mi 8 Pro wordt standaard met 128GB geheugen geleverd. Dat betekent dat 2,1GB maar een bescheiden hap uit de beschikbare hoeveelheid geheugen is.

Via

Xiaomi Mi 8 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 21,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 22,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
KPN 12 mnd onbeperkt 5000 € 54,00 € 12,00 Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 49,00 € 20,00 Bekijken
Alle Xiaomi Mi 8 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden