Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung gebruikt nep promomateriaal voor Galaxy-midranger

Nieuws Samsung gebruikt nep promomateriaal voor Galaxy-midranger
Door ,

Bij de release van een nieuwe smartphone is er altijd wel een reclamespotje of twee over voor een toestel. Zo ook bij Samsung, het bedrijf dat vele miljoenen jaarlijks uitgeeft aan fatsoenlijke spotjes. Het promotiemateriaal van de Galaxy A8 Star blijkt achteraf echter niet zo heel sterk te zijn.

Liegen en bedriegen is op de marketingafdeling bij vele smartphonefabrikanten eerder regel dan uitzondering. Hoe vaak zien we wel niet content 'gemaakt door' een toestel waarvan je vooraf al zo goed als zeker weet dat het niet klopt? Het lastige is vaak om bewijs voor deze vermoedens te vergaren. Althans, wanneer een bedrijf wat moeite doet. We moeten toegeven dat Samsung het met de Galaxy A8 Star niet bepaald slim heeft aangepakt.

Samsung gebruikt nep promotiemateriaal

De Samsung Galaxy A8 Star is een hoogwaardige midranger die ons nog het meeste doet denken aan de Galaxy A8 (2018). Helaas is de A8 Star niet officieel te koop in Nederland, maar het promomateriaal zal ons in ieder geval nog wel even bijblijven. Op de Galaxy A8 Star-pagina van Hong Kong kun je onderstaande foto in volle glorie zien als 'geschoten kiekje' met de Galaxy A8 Star. Ook wordt de Live Focus-functie getoond aan de hand van deze foto. Klein detail: de foto is helemaal niet gemaakt met een Samsung Galaxy A8 Star.

galaxy a8 star

Dat Samsung Hong Kong zo'n blunder maakt bij de Galaxy A8 Star is nog hilarischer wanneer je in het achterhoofd houdt dat Samsung Brazilië ook al bij de oude Galaxy A8 loog over haar promotiemateriaal. De maker van de Galaxy A8 Star-foto heet Dunja Djudjic en zij heeft zichzelf op de gevoelige plaat gezet met een DLSR-camera. Ze kwam erachter dat Samsung de foto had gebruikt voor de Galaxy A8 Star nadat het kiekje op Getty was verkocht via EyeEm.

galaxy a8 star

Na het ondernemen van een Image Search kwam ze terecht bij een zwaar gephotoshopte versie van zichzelf, zogenaamd gemaakt door Samsung en co. Dunja moest er in eerste instantie vooral hartelijk om lachen, want haar gezicht was flink verbouwd op de plaatjes, zo laat ze weten op haar eigen blog. Waarschijnlijk heeft Samsung de foto legaal gekocht, maar is dat echt een excuus om nep promotiemateriaal te gebruiken wat zogenaamd geschoten is door het toestel wat de organisatie wil verkopen?

(Via)

Samsung Galaxy A8 (2018) beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 3000 3000 € 13,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 17,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 5000 € 18,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 1000 € 18,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 23,50 € 0,- Bekijken
KPN 12 mnd onbeperkt 5000 € 52,00 € 12,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy A8 (2018) aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden