Vergelijk 2.469.122 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Naam opvouwbare Samsung Galaxy-smartphone vastgelegd'

Nieuws 'Naam opvouwbare Samsung Galaxy-smartphone vastgelegd'
Door ,

Eerder deze maand liet Samsung de smartphonewereld op zijn grondvesten schudden met een prototype van haar opvouwbare smartphone. In 2019 krijgen we naar alle waarschijnlijkheid de uiteindelijke versie te zien, maar tot die tijd lekt er zeker nog het een en ander uit. Zo ook de vermoedelijk naam.

7 november 2018 was de dag waarop Samsung duidelijk maakte dat er nog meer dan genoeg te innoveren valt qua mobiele technologie. Op de Samsung ontwikkelaarsconferentie in San Francisco presenteerde het met gepaste trots haar Infinity Flex display, een opvouwbaar oledscherm dat de smartphone-industrie een broodnodige schop onder zijn kont moet gaan geven. Samsung heeft tot aan de dag van vandaag zelf nog niets gezegd over de naam van haar eerste opvouwbare toestel. De afgelopen maanden hebben we al legio suggesties en geruchten voorbij zien komen, waaronder Galaxy X en Galaxy F. 

Naam opvouwbare Samsung Galaxy-smartphone

Laatstgenoemde bleek heel erg dicht in de buurt van het antwoord te zitten, mits we het meest recente gerucht mogen geloven. SamMobile meldt namelijk dat de Zuid-Koreaanse techgigant enkele dagen geleden het handelsmerk 'Galaxy Fold' heeft vastgelegd, wat wil zeggen dat andere bedrijven deze naam in theorie niet meer kunnen/mogen gebruiken voor hun eigen opvouwbare smartphone. Galaxy Fold is op het eerste gezicht een logischere naam dan de eerder opgedoken naam Galaxy Flex, aangezien het Infinity Flex Display meer vouwt dan buigt. 

Samsung presenteert opvouwbaar Infinity Flex Display

Samsung presenteert opvouwbaar Infinity Flex Display

7 nov 2018 - Samsung en vooruitstrevende technologie gaan al jaren hand in hand. Na AMOLED is de nieuwe grote uitvinding het buigbare scherm. Samsung geeft het de naam Infinity Flex Display mee, en op het eerste gezicht ziet de technologie er bijzonder interessant uit.

Dat Samsung dit handelsmerk heeft vastgelegd wil nog niet zeggen dat de fabrikant deze naam ook echt zal gaan gebruiken. Het kan ook zijn dat Galaxy Fold voor andere producten op de lange termijn gebruikt gaan worden en het bedrijf uit voorzorg deze naam vastlegt. Het is de verwachting dat we meer van de opvouwbare Samsung Galaxy-smartphone gaan zien op het Mobile World Congress 2019, dat plaatsvindt eind februari. Op dit evenement wordt ook de opvolger van de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus verwacht. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden