Vergelijk 4.222.451 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beeldscherm OnePlus 6T heeft last van ruis

Nieuws Beeldscherm OnePlus 6T heeft last van ruis
Door ,

Vrijwel iedereen, inclusief wij van GSMinfo, was eigenlijk vrijwel alleen maar positief over de OnePlus 6T, het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf. Nu zien we het eerste barstje in de kreukloze reputatie van het toestel. Een handjevol gebruikers laat op het forum van OnePlus weten dat zij last hebben van sneeuw of ruis op hun toestel.

Update: OnePlus laat in een reactie weten dat het Product Team deze bug aan het onderzoeken is.

Eind oktober lanceerde OnePlus haar nieuwste flagship killer: de OnePlus 6T. Ten opzichte van zijn directe voorganger is het eigenlijk maar een bescheiden upgrade. De hardware onder de motorkap is identiek en het camerasysteem is hetzelfde gebleven. Daarentegen heeft hij wel enkele nieuwe eigenschappen gekregen. Zo is het de eerste smartphone van OnePlus waarvan de vingerafdruksensor niet aan de buitenkant verwerkt is, maar achter het beeldscherm. Jammer genoeg heeft OnePlus hiervoor wel de koptelefoonaansluiting moeten opofferen. Verder heeft de camera een nachtmodus gekregen waardoor de plaatjes die je ’s avonds schiet nog beter uit de verf komen.

OnePlus 6T review

OnePlus 6T review

29 okt 2018 - De OnePlus 6T is het toestel dat zijn DNA uit de OnePlus 6 haalt, maar daar gekke trucjes mee uithaalt. Kan het toestel ons bekoren en is het de update waard? Dat lees je in deze review.

‘Static wave’

In onze review (zie hierboven) laten we er geen misverstand over bestaan: de OnePlus 6T is een toptoestel die je voor een scherpe prijs in huis haalt. Om die reden behoort hij tot onze favoriete toestellen van 2018. Niet alleen wij, maar ook andere tech- en vergelijkingssites zijn vol lof over het nieuwste vlaggenschip van de Chinese prijsvechter. Keiharde kritiekpunten hebben we eigenlijk nog niet gehoord. Tot nu.

Via het forum van OnePlus klagen enkele tientallen gebruikers dat zij last hebben van sneeuw of ruis op hun scherm, te vergelijken met een oude VHS-band die net iets te vaak is gebruikt en soms vreemde balken met ruis vertonen. Door sommigen wordt het treffend omschreven als ‘static wave’. Dit is het beste te zien tegen een zwarte of donkere achtergrond. De onderstaande video laat duidelijk zien wat we bedoelen. Let goed op de onderkant van het scherm, na een seconde of zeven zie je wat we bedoelen.

Oorzaak

Wanneer het euvel zich voordoet is moeilijk te zeggen. Sommige forumleden zeggen dat het hen meestal overkomt vlak nadat zij hun toestel hebben ontgrendeld, anderen claimen dat het volstrekt willekeurig. Verder lezen we dat niet één specifiek model hier last van heeft, maar dat het zich voordoet bij alle uitvoeringen die OnePlus van de OnePlus 6T verkoopt. Een enkeling heeft het probleem problemen op te lossen door een factory reset uit te voeren, maar voor zover bekend zonder succes.

Over de oorzaak wordt volop gediscussieerd. De een denkt dat het met een slechte schermkalibratie heeft te maken, de ander vermoedt dat het om een hardware issue gaat. In dat laatste geval zou je bij de klantenservice van OnePlus moeten aankloppen, of een reparatiecentrum. Nergens in de reacties lezen we dat iemand het toestel vlak daarvoor heeft laten vallen, wat mogelijk de ruis zou kunnen verklaren. Een enkeling zegt dat hij hier eveneens last van had, maar sinds hij zijn toestel heeft geüpdatet het probleem verholpen is. En natuurlijk zijn er altijd grapjassen die zeggen dat het de live wallpaper is.

Ervaart iemand van onze lezers hetzelfde probleem met zijn OnePlus 6T? Zo ja, wat heb je gedaan om het probleem (proberen) te verhelpen? We horen het graag van jullie.

Via

OnePlus 6T beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 27,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 27,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 6T aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden