Vergelijk 2.437.899 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Pie voor HTC U11 Life in aantocht

Nieuws Android Pie voor HTC U11 Life in aantocht
Door ,

Goed nieuws voor wie een HTC U11 Lite bezit. HTC rolt op dit moment Android 9.0 Pie uit naar het toestel, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Dankzij Twitter weten we dat de middenklasser van HTC van afgelopen jaar nu in Roemenië beschikbaar is. Het is waarschijnlijk een kwestie van dagen voordat de update in ons land arriveert.

Op financieel vlak staat de smartphonedivisie van HTC er niet al te best voor. Dat betekent echter niet dat het technologiebedrijf uit Taiwan geen indrukwekkend assortiment aan mobiele telefoons heeft. Met toestellen als de HTC One X Plus en HTC 10 wist het bedrijf jaren geleden hoge ogen te gooien. Ook de afgelopen paar jaar heeft de fabrikant diverse interessante toestellen gelanceerd, waaronder de HTC U Ultra, HTC U11 en HTC U12 Plus.

De zojuist genoemde toestellen zijn stuk voor stuk premium vlaggenschepen. Ook in het middensegment is HTC goed vertegenwoordigd. Een goed voorbeeld daarvan is de HTC U11 Life, die vorig jaar november werd aangekondigd. Het is de goedkopere optie voor wie destijds niet honderden euro’s extra wilde uittrekken voor de HTC U11 Plus. Weliswaar gaat er minder rekenkracht schuil onder de motorkap, de HTC U11 Life heeft in tegenstelling tot zijn high-end tegenhangers een andere interessante feature: Android One.

Android Pie onderweg

Android One is een initiatief dat door Google is bedacht om iets aan de sterke fragmentatie van haar besturingssysteem te doen. Als we de meest recente distributiecijfers erbij pakken, dan zien we Android 9.0 Pie nog altijd nergens in de statistieken. Dat betekent dat bijna een half jaar na lancering minder dan 0,1 procent van alle Android-smartphones en -tablets draait op de nieuwste Android-versie. Enkel de Pixel-telefoons van Google en enkele vlaggenschepen als de Huawei Mate 20 Pro en Sony Xperia XZ3 hebben een software-update ontvangen of worden out-of-the-box met Android Pie geleverd.

De HTC U11 Life demonstreert de kracht van Android One. Het is het eerste toestel van HTC dat de sprong van Android Oreo naar Android Pie maakt, nog voordat meer recentere toestellen als de HTC U11 Plus of HTC U12 Plus aan de beurt zijn. Op dit moment wordt het besturingssysteem uitgerold in Roemenië. Dat betekent dat andere Europese landen op korte termijn aan de beurt zijn en aan de slag kunnen met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor de HTC U11 Life.

HTC U11 Life review

HTC U11 Life review

23 nov 2017 - De HTC U11 Life is de nieuwste middenklasser van HTC die sinds kort bij ons in de schappen ligt. Met zijn glimmende jasje is het een opvallende verschijning. Maar weet hij zich ook staande te houden tussen de concurrentie? Of is het alleen maar pracht en praal? Het antwoord vind je in deze review.

De uitrol van een nieuwe Android-versie gebeurt altijd in stappen. Dat heeft niets met een gebrek aan capaciteit te maken aan de kant van Google, maar is een voorzorgsmaatregel die de zoekmachinegigant heeft genomen. Stel dat er een bug door de vingers van de ontwikkelaars is geglipt, dan kan Google op dat moment de uitrol van de software-update staken. Slechts een handjevol gebruikers is dan de dupe van deze vergissing. De fout herstellen is dan een fluitje van een cent.

Over de update

Het is niet de eerste keer dat de HTC U11 Life een nieuwe Android-versie ontvangt. Bij lancering draaide het toestel op Android Nougat. Vlak na de lancering ontving het de eerste update, Android Oreo. Inmiddels zijn we een jaar verder en kan het op korte termijn wederom een software-update ontvangen in ons land. De update is 720 MB groot. Zodra hij voor je klaarstaat krijg je daar vanzelf een melding van. Via het instellingenmenu kun je ook handmatig controleren of je hem toevallig niet al eerder kunt binnenhalen.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden