Vergelijk 2.695.980 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fixers lijft Swoop in

Nieuws Fixers lijft Swoop in
Door ,

Swoop, een bekend verkoper van refurbished Apple-producten, is onlangs failliet verklaard. Dat betekent echter niet dat het einde oefening is voor het bedrijf. Fixers laat via een persbericht weten het bedrijf over te nemen. De reeds gesloten vestigingen krijgen een nieuw logo en openen binnenkort weer hun deuren.

Er worden steeds meer tweedehands of refurbished smartphones verkocht in Nederland, maar in vergelijking met nieuw is de vraag bij lange na nog niet zo groot. Dat weerhoudt ondernemers er echter niet van om toch een poging te wagen om deze toestellen aan de man te brengen. En dat loopt niet altijd goed af. Een goed voorbeeld daarvan is Leapp, dat in juni failliet werd verklaard door de rechtbank.

Swoop was hetzelfde lot beschoren en moest in oktober eveneens haar deuren noodgedwongen sluiten. Iedereen die op dat moment een iPhone of ander iDevice ter reparatie had aangeboden bij de keten, kreeg hem retour. Iedereen die in het verleden een Apple-product bij Swoop heeft gekocht en geconfronteerd wordt met schade, dreigde achter het net te vissen. Inderdaad, verleden tijd. Het bedrijf krijgt namelijk een doorstart, zij het onder een andere naam en met een ander logo.

Fixers

Via een persbericht laat Fixers weten dat het Swoop overneemt. Het gaat daarbij niet om alle activiteiten van het bedrijf, maar enkel de reparatietak. De merknaam en website van Swoop blijven in handen van de eigenaren van Swoop. Pieter Leeuw, algemeen directeur van Fixers, laat weten dat het met de overname haar eigen activiteiten wil uitbreiden:

“Swoop is al jaren een gevestigde naam in de refurbished branche maar kwam door onvoorziene omstandigheden eerder dit jaar in zwaar weer. Door deze transactie behoudt een gedeelte van de ervaren reparatie specialisten van Swoop z’n baan, breidt ons winkelnetwerk nog voor het eind van dit jaar uit naar acht vestigingen en krijgen we per direct de beschikking over een ruim assortiment courante devices van onder andere Samsung en Apple.”

Het is nog onduidelijk of Fixers in de toekomst refurbished Apple-producten gaat verkopen. Vooralsnog richt de overname zich enkel op de reparatietak van Swoop. Stefan Nuijten, mede-oprichter van Fixers, neemt de dagelijkse leiding over dit gedeelte.

Kansen

In het persbericht laat Fixers weten dat het denkt een gat in de markt te hebben gevonden met het repareren van smartphones. “Vervanging is steeds minder aan de orde, onder meer door het uitblijven van nieuwe features op nieuwe smartphones en doordat het kopen van een toestel in combinatie van een abonnement, bij een prijs van meer dan 250 euro, tegenwoordig voor consumenten een BKR-notering tot gevolg heeft”, aldus directeur Leeuw.

Volgens hem gebruiken particulieren en zakelijke gebruikers steeds langer hun huidige smartphones. Om die reden overwegen beide doelgroepen steeds vaker om hun toestel te laten repareren in geval van schade. Fixers probeert op deze behoefte in te springen door smartphonereparatie aan te bieden. Met een aantal vaste vestigingen en reparatiebusjes wil Fixers haar activiteiten uitbouwen en een grote landelijke speler worden.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden