Vergelijk 2.957.669 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Ook Huawei werkt aan smartphone met gat in scherm

Nieuws Ook Huawei werkt aan smartphone met gat in scherm
Door ,

Samsung is niet de enige fabrikant die haar toestellen een gat in het beeldscherm geeft. Ook Huawei zou plannen hebben om een dergelijk smartphone op de markt te brengen. Sterker nog, als we de berichtgeving hierover mogelijk geloven krijgen we deze telefoon volgende week al te zien.

Dat schrijft het doorgaans goedgeïnformeerde The Verge.

Eerder vandaag schreven we al over de Samsung Galaxy A8s. Als we de geruchten omtrent dit toestel mogelijk geloven, belooft het een bijzondere telefoon te worden. Dan hebben we het niet zozeer over de specificaties onder de motorkap in combinatie met het prijskaartje, maar over het beeldscherm. Nog niet eerder lanceerde Samsung een toestel met een notch. In plaats daarvan hebben de telefoons van Samsung wat we een ook wel een ‘voorhoofd’ noemen, een zwarte balk aan de bovenzijde dat geen onderdeel uitmaakt van het scherm. Dit type scherm kennen we beter onder de noemer Infinity Display.

Samsung stapt mogelijk af van dit principe en komt binnenkort met een geheel nieuw schermtype op de proppen: het Infinity O-display. De letter -O staat synoniem voor de uitsnede die de Koreaanse techgigant maakt aan de bovenzijde van het scherm. In plaats van een slanke zwarte balk maakt Samsung een klein gaatje ter hoogte van de selfiecamera. De rest van de voorkant is alleen maar beeldscherm. De Galaxy A8s wordt naar verwachting in december gepresenteerd aan het grote publiek.

Huawei

Niet alleen Samsung werkt aan een smartphone waarvan het beeldscherm een gat heeft. Ook Samsungs grootste concurrent Huawei zou plannen hebben om een dergelijk toestel te introduceren. The Verge spotte op Chinese sociale media een uitnodiging die afkomstig is van Huawei. Daarop zien we de contouren van een smartphone met één belangrijk detail. Tegen een achtergrond van het universum zien we linksboven in de hoek een ster dat naar alle waarschijnlijkheid een inkeping moet voorstellen. Dit duidt er wellicht op dat Huawei, net als Samsung, op het punt staat een telefoon te lanceren met een cirkelvormige inkeping.

Huawei uitnodiging

Meer details over het mysterieuze toestel hebben we niet. Op de uitnodiging staat echter wel een datum: maandag 3 december. Dat betekent dat Huawei volgende week een evenement houdt om de telefoon uit de doeken te doen. Voor die tijd hopen we nog wat details op te vangen over Huawei’s volgende aanwinst. Houd GSMinfo.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden