Vergelijk 2.713.827 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste details over Snapdragon 8150 op straat

Nieuws Eerste details over Snapdragon 8150 op straat
Door ,

Over iets meer dan een week onthult Qualcomm haar nieuwste high-end chipset, de Snapdragon 8150. Voordat de Amerikaanse chipfabrikant de kans daartoe krijgt, liggen de belangrijkste specificaties van de aanstaande CPU al op straat. Het belooft een krachtige octa-core processor te worden met hoge kloksnelheden.

De processor is een essentieel en onmisbaar onderdeel van een smartphone. Het vormt het kloppend hart van het toestel en stuurt alle belangrijke processen aan: van het laden van webpagina’s tot het opstarten van applicaties. In de smartphonewereld zijn er een aantal grote spelers die dit component maken. Eén van de grootste en bekendste fabrikanten is Qualcomm en haar Snapdragon-serie.

De krachtigste processor die Qualcomm momenteel verkoopt in mobiele telefoons is de Snapdragon 845. Deze treffen we aan in high-end vlaggenschepen als de Google Pixel 3 (XL), OnePlus 6T, Sony Xperia XZ3 en HTC U12 Plus. Uitzondering op deze regel is de Xiaomi Pocophone F1, die door de bocht genomen minder dan de helft kost van de zojuist genoemde telefoons. Maar zoals gezegd, dat is eerder uitzondering dan regel.

Over de Snapdragon 8150

Qualcomm staat op het punt om nieuwe high-end processor te lanceren. Afgelopen week deed de fabrikant uitnodigingen de deur uit waarin het dinsdag 4 december als releasedatum noemde. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we dan de Snapdragon 8150 te zien. Deze is de afgelopen tijd al regelmatig verschenen in enkele online benchmarks zoals AnTuTu en Geekbench. Als we deze eerste benchmarks moeten geloven belooft de Snapdragon 8150 zo’n 20 procenten krachtiger te zijn dan zijn voorganger, de Snapdragon 845. En naar alle waarschijnlijkheid kan hij overweg met een 5G-modem, maar dat is vooralsnog pure speculatie.

Dankzij @UniverseIce, die in het verleden regelmatig nieuws naar buiten bracht over niet-gelanceerde smartphones van Samsung, weten we nog iets meer over de aanstaande Snapdragon 8150. Volgens de twitteraar bestaat de processor uit 8 kernen: drie Kryo Gold cores met een maximale kloksnelheid van 2,4 GHz, één Kryo Gold Prime core waarvan de kloksnelheid kan oplopen tot 2,8 GHz en vier Kryo Silver coes met pieksnelheden tot 1,7 GHz per kern.

Helaas geeft @UniverseIce niet meer details over de Snapdragon 8150. Zo weten we op dit moment nog niets over de precieze soort cores -bouwt Qualcomm voort op de Kryo 385 cores, of heeft de fabrikant nieuwe cores ontwikkeld?- maar ook niet bijvoorbeeld over de maximale ondersteuning voor de primaire camera’s en de grafische processor of GPU (hoogstwaarschijnlijk de Adreno 640). Wellicht dat de komende dagen hierover meer informatie opduikt. En in het ergste geval moeten we tot volgende week dinsdag wachten. Wij houden de ontwikkelingen in ieder geval in de gaten.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden