Vergelijk 2.725.961 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Video: Huawei Mate 20 Pro scherm erg breekbaar

Nieuws Video: Huawei Mate 20 Pro scherm erg breekbaar
Door ,

De Huawei Mate 20 Pro is een van de meest interessante smartphones van dit moment. Niet in de laatste plaats vanwege het bijzonder mooie, ietwat gebogen oled-scherm. Helaas lijkt het buigbare display de algemene robuustheid van het toestel geen goed te doen.

Huawei is dit jaar hard op weg om een heel nieuwe groep aan consumenten voor zicht te winnen. Waar je vorig jaar nog kon spreken van een ware iPhone-kloon met de relatief goedkope Huawei P10, heeft de fabrikant in 2018 echt een eigen, premium gezicht gekregen. Dat begon al in het begin van dit jaar met de Huawei P20 Pro. Deze smarthone is niet alleen razendsnel, maar ook nog eens ontzettend slim dankzij de inbegrepen NPU. Voeg daar drie superieure camera's aan de achterkant aan toe en het is niet gek om te zien dat Huawei het goed doet.

Huawei Mate 20 Pro scherm

Met de Huawei Mate 20 Pro heeft het bedrijf deze formule nog verder verbeterd. Er zijn enkele interessante vernieuwingen te vinden op het toestel. Denk bijvoorbeeld aan de nóg betere cameralenzen, die aan de achterzijde eveneens anders zijn gepositioneerd. Daarnaast brengt het de Mate 20 Pro uit in verschillende edities, waaronder een ribbelige variant. Waarom? Deze achterkant moet een stuk minder glad zijn en is nog beter bestand tegen krasjes. Hoe sterk de achterkant ook mag zijn, de gebogen voorkant maakt veel stuk.

Letterlijk welteverstaan, want in de nieuwe marteltest van YouTuber JerryRigEverything zien we dat de Mate 20 Pro niet de meest robuuste smartphone is. Zoals altijd test Zack Nelson (echte naam) hoe krasbestendig het scherm is. Bij niveau 6 beginnen er lichte krasjes te ontstaan, en bij niveau 7 zijn het inmiddels flinke scheuren. Vervolgens probeert hij de Mate 20 Pro te buigen. Hoewel het toestel zelf niet buigt, breekt het scherm volledig. Als gevolg hiervan wordt de vingerafdrukscanner onder het scherm onbruikbaar.

'Gebogen scherm als oorzaak'

Als mogelijke oorzaak voor deze nogal onverwachte faal wijst Zack op het gebogen scherm. Niet heel nieuw in smartphoneland, wel nieuw voor Huawei. Zowel de Huawei P20 Pro als de Mate 10 Pro van vorig jaar waren immers niet te breken door de Youtuber met hun niet gebogen displays. Hoewel de extreme druk die Zack uitoefent op de Mate 20 Pro waarschijnlijk niet zo snel zal voorkomen in gewone situaties, is het wel verstandig om de algemene robuustheid van het toestel in het achterhoofd te houden.

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden