Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox houdt het voor gezien in Nederland

Nieuws Wileyfox houdt het voor gezien in Nederland
Door ,

De smartphonemaker Wileyfox mag dan misschien niet de meest bekende fabrikant in het land zijn, meer concurrentie op de markt kan nooit kwaad. Het bedrijf balanceerde al eerder dit jaar op de rand van de afgrond, maar het doek lijkt nu definitief gevallen.

Terwijl de meeste consumenten elkaar nog net niet de hersens insloegen voor flinke kortingen afgelopen vrijdag, zo was de Black Friday van Wileyfox Benelux een zeer tragische dag. In plaats van vette kortingen uit te delen vanuit het kantoor, kwamen de medewerkers met een statement op Facebook waarin staat dat de Nederlandse en Belgische tak van de organisatie er helaas mee op moet houden. Er wordt niet eens toegewerkt naar een exit; het kantoor gaat per direct dicht.

Wileyfox Benelux stopt

Wileyfox Benelux geeft aan dat het geen vragen meer kan gaan beantwoorden en behandelen. Ben je in het bezit van een Wileyfox-smartphone, zoals de Swift 2 of de Spark X,  en heb je vragen of opmerkingen over je toestel? Dan verzoekt Wileyfox om contact op te nemen met Wileyfox UK, via Facebook of de Care-applicatie op je mobiele telefoon. De chat-app op Wileyfox.com is eveneens een handig alternatief. Grote kans dat je jouw vraag echter in het Engels zal moeten stellen.

De roots van Wileyfox zijn terug te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Het merk is opgericht door de bedenkers van Kazam. Wileyfox kan je zien als een 'zusteronderneming' van Kazam. Kazam is op zijn beurt weer opgericht door twee ex-medewekers van HTC, een bedrijf waar het ook niet bepaald goed mee gaat op dit moment. In hoeverre de verkoop van Wileyfox-toestellen in Nederland gehandhaafd blijft, durven we op dit moment nog niet te zeggen.

Eerder al in de problemen

In februari kwam al naar buiten dat Wileyfox Europe Limited onder curatele stond. Directeur Michael Coombes meldde toen echter dat Wileyfox zou blijven bestaan. Het moederbedrijf Meridian Capital Partners zou de grootste problemen veroorzaken. De Russische bank Promsvyazbank, waar Meridian Capital Partners bij zaken mee doet, zou na een kapitaalinjectie geen leningen meer mogen verstrekken aan buitenlandse bedrijven. In februari moesten al 50 medewerkers het veld ruimen na een flinke herstructurering.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden