Vergelijk 2.492.166 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy A-serie 2019 krijgt vingerafdrukscanner achter scherm

Nieuws Galaxy A-serie 2019 krijgt vingerafdrukscanner achter scherm
Door ,

De vingerafdrukscanner is al een tijdje aanwezig bij onze smartphones. Deze bijzonder handige én veilige beveiligingsmanier staat echter zeker niet stil. Zo verdwijnt de scanner steeds vaker achter het scherm bij smartphones. Ook de Galaxy A-serie gaat hier in 2019 aan meedoen.

Bij Samsung is de vingerafdrukscanner inmiddels een onmisbaar onderdeel van het merendeel van de smartphones. De Zuid-Koreaanse fabrikant startte met het toevoegen van de scanner in 2014 met de Galaxy S5. Destijds vonden we de scanner nog terug aan de voorkant, gepositioneerd aan de onderkant van de voorzijde. Bij de Galaxy S6 en Galaxy S7 werd de scanner verder geoptimaliseerd, waarna deze bij de Galaxy S8 achter het scherm zou moeten verdwijnen. De technologische ontwikkelingen verliepen echter niet snel genoeg, met als gevolg dat de Galaxy S8-serie en S9-modellen nog een scanner op de achterkant hebben.

Galaxy A-serie 2019 vingerafdrukscanner

In 2019 gaat hier echter zo goed als zeker verandering in komen. Alles wijst erop dat Samsung de vingerafdrukscanner bij de Galaxy S10 achter het scherm bruikbaar heeft weten te maken. Doorgaans is het de normale gang van zaken dat zo een interessante feature exclusief blijft voor het vlaggenschip van de fabrikant, maar niets lijkt minder waar. Zuid-Koreaanse media melden namelijk dat Samsung en Aegis Technology een samenwerking aan zijn gegaan om vingerafdruksensoren te leveren voor de midrange Galaxy A-serie. 

'Samsung Galaxy S10 beschikt over ultrasone vingerafdrukscanner'

'Samsung Galaxy S10 beschikt over ultrasone vingerafdrukscanner'

17 jul 2018 - Volgend jaar geeft Samsung weer een vervolg aan de populaire Galaxy S-lijn. De verwachte Galaxy S10 moet dan beschikken over een ultrasone vingerafdrukscanner, welke is verwerkt onder het beeldscherm.

Helemaal onverwacht komt deze stap echter niet. Eerder dit jaar vertelde Samsung al dat haar midrangers voortaan meer aandacht krijgen en zelfs enkele features als eerste tot hun beschikking krijgen. Goede voorbeelden hiervan zijn de Galaxy A7 (2018) en Galaxy A9 (2018). Waar eerstgenoemde al 3 camera's heeft aan de achterkant, mogen Galaxy A9 (2018)-gebruikers zich verheugen op maar liefst 4 camera's.

In 2019 is het de verwachting dat de Galaxy A10, A30, A50, A70 en A90 een vingerafdrukscanner achter het scherm krijgen. Het zou gaan om een optische vingerafdrukscanner in plaats van een ultrasone variant. Hoewel de kwaliteit wellicht niet zo baanbrekend is als bij de Galaxy S10, heb je in feite wel de beschikking over een soortgelijke feature. De OnePlus 6T en Mate 20 Pro maken ook gebruik van deze technologie. Onze eerste ervaringen met deze optische vingerafdrukscanner zijn positief, waardoor we ons niet te veel zorgen maken over dit aspect. 

Voortbestaan modelnummers

Of de huidige A7's, 8'en en 9's qua naam blijven bestaan in 2019 is vooralsnog onduidelijk. Daarnaast verwachten we niet dat alle nieuwe modelnummers de oversteek zullen maken naar Europa. Vooralsnog is het allemaal giswerk. Er is in ieder geval genoeg om naar uit te kijken volgend jaar wat betreft het midrangesegment.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden