Vergelijk 2.876.600 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Belsimpel en Xiaomi slaan handen ineen

Nieuws Belsimpel en Xiaomi slaan handen ineen
Door ,

Niet de Kruidvat, maar Belsimpel is de eerste officiële Nederlandse partner van Xiaomi. Mocht je in de toekomst een smartphone van het Chinese bedrijf overwegen, dan hoef je niet langer het internet af te struinen naar een Nederlandse dealer die ze verkoopt. Voortaan kun je terecht bij de retailer uit Groningen.

Internationaal gezien is Xiaomi een grote speler, in ons kikkerlandje daarentegen kan hij niet opboksen tegen de fabrikanten. Maar het bedrijf timmert hard aan de weg. Eerder maakte het al afspraken met AS Watson, het moederbedrijf van onder meer de Kruidvat, om Xiaomi-telefoons te verkopen. Sinds deze week is de Xiaomi Redmi 6A te koop bij de Kruidvat. Aanvankelijk dachten/hoopten we dat dit het startschot was voor een grootschalige verkoop van het merk Xiaomi in ons land, maar het bleek een eenmalige actie te zijn in het kader van Black Friday, zo bevestigde een woordvoerder van het bedrijf tegenover Tweakers.net.

Eerste Nederlandse partner

Belsimpel is daarentegen een stuk verder gevorderd met de onderhandelingen met Xiaomi. De smartphoneverkoper uit Groningen laat via een persbericht weten dat het de eerste officiële Nederlandse partner van het concern is. Beide partijen hebben afgesproken dat Belsimpel officieel Xiaomi-telefoons mag verkopen. Toestellen die je eerder in het assortiment van Belsimpel vond, waren verkregen via de zogeheten grijze import. Dat betekent dat een Nederlandse verkoper vanuit het buitenland importeert om ze vervolgens te verkopen. Vanaf nu koopt Belsimpel de toestellen rechtstreeks in bij Xiaomi.

Jeroen Elkhuizen, een van de oprichters van Belsimpel is vol lof over de samenwerking met Xiaomi. Hij zegt daarover het volgende:

“Met dank aan deze nieuwe partnership kunnen we Xiaomi-toestellen met ondersteuning van Xiaomi in Nederland aanbieden. Het past in het Belsimpel-DNA om nieuwe merken naar Nederland te halen. Zo hebben onze klanten een nóg breder aanbod om uit te kiezen.”

Eén van de toestellen die Xiaomi in ons land verkoopt is de Xiaomi Pocophone F1. Het toestel heeft diverse high-end componenten onder de kap, waaronder een Snapdragon 845 octa-core processor. Toch kost hij slechts zo’n 350 euro. Een schijntje als je nagaat dat sommige fabrikanten hiervoor meer dan het dubbele vragen. Aankomend weekend verschijnt onze review van de Pocophone F1 online. Houd GSMinfo.nl dus goed in de gaten, of abonneer je op een van onze kanalen.

OnePlus

Het is niet de eerste keer dat Belsimpel een strategische samenwerking aangaan met een buitenlandse partij. Eerder dit jaar kondigde de retailer aan een samenwerkingsverband met OnePlus te zijn aangegaan. Als je voorheen een toestel van OnePlus wilde bestellen, moest dat via de webshop van de fabrikant zelf, of je moest een verkoper zien te vinden die het toestel via de grijze import had verkregen. Sinds de introductie van de OnePlus 6 kun je de nieuwste flagship killers van OnePlus via Belsimpel bestellen.

Bron

Xiaomi Pocophone F1 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 20,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 21,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 24,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 24,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Alle Xiaomi Pocophone F1 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden