Vergelijk 2.698.036 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Apple hervat productie iPhone X’

Nieuws ‘Apple hervat productie iPhone X’
Door ,

Na de introductie van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max staakte Apple de productie van de iPhone X. Het Amerikaanse techbedrijf zou een ‘change of heart’ hebben gehad en het toestel opnieuw van de lopende band laten rollen. Dat zou het gevolg zijn van de tegenvallende verkoop van de nieuwste modellen.

Dat zeggen ingewijden tegenover The Wall Street Journal.

Eén keer per jaar onthult Apple nieuwe iPhones. Net als afgelopen jaar was dat dit jaar in september. Toen presenteerde de techreus een drietal nieuwe telefoons: de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. De eerste twee toestellen liggen sinds eind september in ons land in de schappen, de iPhone XR maakte eind oktober zijn grote opwachting.

Direct na de introductie maakte Apple tevens bekend de stekker te trekken uit een aantal oudere modellen. De iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE waren vanaf dat moment niet langer te koop via de Apple Store. Zolang de voorraad strekte kon je ze nog wel krijgen via derden, maar waarschijnlijk zijn ze bijna of helemaal door deze toestellen heen. Apple staakte tevens de productie van de iPhone X. Dat verbaasde ons allemaal aangezien het vlaggenschip nog geen jaar oud was op dat moment.

‘Productie hervat’

De productiestop is echter van korte duur. Anonieme bronnen melden tegenover The Wall Street Journal dat Apple wederom het groene licht heeft gegeven om de productie van de iPhone X te hervatten. Volgens hen heeft dat te maken met de teleurstellende verkoop van de nieuwste modellen. Om die reden zou Apple het aantal orders naar losse onderdelen naar beneden hebben bijgesteld. Diverse toeleveranciers hadden om die reden een winstwaarschuwing afgegeven aan hun aandeelhouders. Om het gat te vullen heeft Apple naar verluidt de opdracht gegeven om nieuwe iPhone X telefoons te maken.

Er is volgens The Wall Street Journal nog een tweede reden waarom Apple de productie van de vorige generatie hervat. Volgens de zakenkrant heeft Apple afspraken gemaakt met Samsung om een X-aantal OLED-panelen af te nemen. Nu Apple minder exemplaren van de iPhone XS en iPhone XS Max afneemt en gebonden is aan het contract met Samsung, is de enige oplossing om hieraan te voldoen om meer exemplaren te bestellen voor de iPhone X. Omdat dit toestel goedkoper is dan de nieuwste modellen, hoopt Apple er hier meer van te verkopen met de Kerst- en feestdagen.

Het is onduidelijk of Apple de iPhone X wereldwijd opnieuw naar de retailers brengt, of dat slechts een handjevol landen hiervoor in aanmerking komen. Het is eveneens de vraag of hij straks weer in de Apple Store verschijnt, of alleen verkrijgbaar is via Premium Resellers.

Via

Apple iPhone X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 45,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 6000 € 49,50 € 17,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 24,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 52,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden