Vergelijk 2.361.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC lanceert toch wel een U13

Nieuws HTC lanceert toch wel een U13
Door ,

HTC komt, in tegenstelling tot eerdere geruchten, wel met een HTC U13. Het verhaal dat eerder uitlekte, wordt door HTC ontkend. Wanneer de HTC U13 dan wel gelanceerd gaat worden, wordt door HTC niet bekend gemaakt.

Een paar dagen geleden door het gerucht op dat HTC niet meer van plan was een HTC U13 uit te brengen. Onze eigen Anton citeerde daarbij het tamelijk reputabele Phandroid, dat deze claim maakte. Er zou geen nieuwe HTC U13 komen, maar wel een ander toestel. Dit omdat HTC geen zin meer zou hebben om in het topsegment met Samsung, Huawei en de andere Android-fabrikanten te concurreren.

Toch wel een U13

Gelukkig blijkt daar nu precies niks van waar te zijn. HTC laat zelf in een statement weten dat het verhaal van Phandroid niet klopt. Men zou wel degelijk van plan zijn de HTC U13 te lanceren, al wordt dat niet met zoveel woorden gezegd. Wel zegt HTC dat het van plan is de focus op 5G-technologie te leggen, maar wat de fabrikant daarmee wil zeggen is niet precies duidelijk. Wel zegt men dus dat het verhaal zoals dat op Phandroid is verschenen niet klopt.

Over een eventuele releasedatum van een HTC U13 is gevoeglijk nog niets bekend. Wel weten we dat de U13 in ieder geval over 5G gaat beschikken, dus wanneer de concurrentie met zulke toestellen op de proppen gaat komen, kunnen we de HTC U13 ook verwachten. Om 5G mogelijk te maken, zal HTC uiteraard nauw samenwerken met Qualcomm, die de hardware daarvoor nu aan het ontwikkelen is.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden