Vergelijk 3.400.257 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Digital Wellbeing in Play Store: ondersteunt Pixels en Android One

Nieuws Digital Wellbeing in Play Store: ondersteunt Pixels en Android One
Door ,

Tegenwoordig zijn smartphones niet meer weg te slaan uit onze handen. Om geconfronteerd te worden met deze afhankelijkheid én het proberen in te perken, is Google op de proppen gekomen met Digital Wellbeing. De app is nu uit de bètaversie en beschikbaar in de Play Store.

Op de I/O ontwikkelaarsconferentie was Google er bloedserieus over: we moeten en zullen minder gebruik maken van onze smarpthone. Vrij ironisch eigenlijk, aangezien Google er mede voor heeft gezorgd dat we zo gehect zijn geraakt aan deze apparaten. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zullen we maar zeggen. De speciale app Digital Wellbeing zou allereerst exclusief te testen zijn als bèta voor Pixel-gebruikers. Dat zijn er op dit moment niet veel in Nederland, en de Pixel 3 en Pixel 3 XL gaan daar, gezien hun exorbitante prijskaartje en diverse kinderziektes, niet zo heel snel verandering in brengen.

Digital Wellbeing in Play Store

Met Digital Wellbeing krijg je toegang tot een dashboard met alle data over jouw 'digitale leven'. De applicatie laat zien welke applicaties je vandaag of deze week bijvoorbeeld hebt gebruikt, hoeveel deze van je tijd heeft opgeslokt en hoe vaak je ze geopend hebt. Daarnaast zijn er handige features inbegrepen, waaronder een 'bijna bedtijdfunctie', die de blauwtinten op het scherm wist met als gevolg dat je makkelijker in slaap moet vallen. Ook kun je de felle, aantrekkelijke kleurtjes van apps reduceren tot veredelde grijstinten. Dit alles moet er niet alleen voor zorgen dat je bewust wordt van je (excessief) smartphonegebruik, maar ook dat je het, indien nodig, gaat verminderen.

digital wellbeing digital wellbeing digital wellbeing

Hoewel de Pixel-smartphones van Google de eer hadden om als eerste aan de slag te gaan met Digital Wellbeing, is de bèta laterna beschikbaar gemaakt voor smartphones die deelnemen aan het Android One-programma en draaien op Android Pie. Dit zijn toestellen die gebruikmaken van een schone versie van Android en minstens 3 jaar ondersteund worden wat betreft beveiligingsupdates. De Nokia 7 Plus beet het spits af als eerste niet-Pixel, waarna de rest stilletjes volgde. Vanaf nu is de officiële versie van Digital Wellbeing in de Play Store te verkrijgen.

In de Play Store zelf meldt Google dat onder meer de 'bijna-bedtijdfunctie' wordt uitgeschakeld op de ingestelde tijd van de eerstvolgende wekker van de gebruiker. Eenmaal de applicatie gedownload, dan zal je opmerken dat deze niet als een losse applicatie te vinden is op je toestel. In plaats daarvan is Digital Wellbeing te vinden in het instellingenscherm. 

Digital Wellbeing

App name
Productiviteit

Met Digital Wellbeing krijg je toegang tot een dashboard met alle data over jouw 'digitale leven'. Dankzij allerlei handige features moet Digital Wellebing er niet alleen voor zorgen dat je bewust wordt van je (excessief) smartphonegebruik, maar ook dat je het, indien nodig, gaat verminderen.

Play Store

Google Pixel 3 XL beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 26,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 34,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3 XL aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden