Vergelijk 3.166.862 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Samsung Galaxy S10 krijgt zes camera’s en 5G’

Nieuws ‘Samsung Galaxy S10 krijgt zes camera’s en 5G’
Door ,

Nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy S10 steken de kop op. Als we de laatste geluiden mogen geloven krijgt het vlaggenschip maar liefst zes camera’s. De grootste uitvoering heeft een beeldscherm dat 6,7 inch in doorsnee is. Tot slot horen we dat hij overweg kan met 5G-netwerken.

Dat schrijft The Wall Street Journal, dat zich baseert op anonieme, maar welingelichte bronnen die op de hoogte zijn van de plannen van Samsung.

Het duurt nog wel even voordat de Samsung Galaxy S10 bij ons op de planken ligt. Deze high-end telefoon wordt naar verwachting volgend jaar februari of maart uit de doeken gedaan vanaf het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Dan duurt het vaak nog minimaal drie tot vier weken voordat hij daadwerkelijk te koop is. Dat betekent dat we dus nog alle tijd en ruimte hebben om over het vlaggenschip te speculeren, wat we overigens al volop doen.

Vier versies

Dat Samsung aan meerdere versies van haar vlaggenschip werkt, hebben we de afgelopen weken meer dan eens gehoord. Tot nu toe gingen we ervan uit dat dit er drie waren, namelijk de SM-G970x(Beyond 0), SM-973x (Beyond 1) en SM-975x (Beyond 2). De eerste is een zogeheten entry-level smartphone met mid-range specificaties en een lager prijskaartje. De tweede is de directe opvolger van de huidige Samsung Galaxy S9. De derde kun je het beste vergelijken met de Samsung Galaxy S9 Plus en heeft net iets betere specificaties dan de reguliere variant.

Volgens The Wall Street Journal kunnen we nog een vierde model verwachten, intern ook wel bekend als ‘Beyond x’. Deze heeft volgens de Amerikaanse zakenkrant de beste papieren van allemaal. Eén van de aspecten waarop hij zich onderscheidt van de rest is dat hij over 5G-connectiviteit beschikt. Deze netwerken worden momenteel in de VS en een aantal Aziatische landen uitgebouwd. In ons land experimenteren we volop met deze techniek. Het gaat dus nog wel even duren voordat wij daadwerkelijk de eerste 5G-netwerken in Nederland hebben.

Zes camera’s

Verder suggereren de bronnen die The Wall Street Journal aanhaalt dat de Galaxy S10 zes camera’s aan de achterkant krijgt. De Samsung Galaxy Note 8 was het eerste toestel met dubbele camera, inmiddels zien we deze eigenschap ook bij de Samsung Galaxy S9 Plus en Samsung Galaxy Note 9. De Samsung Galaxy A7 (2018) heeft drie primaire camera’s, zijn grote broer de Samsung Galaxy A9 (2018) heeft er zelfs vier. De Galaxy S10 doet er nog een schepje bovenop en krijgt zoals gezegd zes camera’s. De precieze setup kent The Wall Street Journal niet, maar naar verwachting vinden we vier van de zes camera’s aan de achterkant en voorop een dubbele selfiecamera.

Wanneer deze opgevoerde variant van de Galaxy S10 verschijnt is nog maar de vraag. De eerste drie worden volgens het geruchtencircuit op het MWC verwacht eind februari of begin maart. De beschikbaarheid van het vierde model is volgens de krant afhankelijk van de uitrol van het 5G-netwerk. In de VS en Zuid-Korea is dat naar verluidt in het voorjaar van 2019.

Infinity Display

Naast 5G-ondersteuning en extra veel camera’s heeft de vierde variant van de Galaxy S10 nog een derde onderscheidende eigenschap. Volgens The Wall Street Journal krijgt hij een 6,7 inch groot edge-to-edge AMOLED-scherm, ook wel het Infinity Display genoemd. Het instapmodel heeft een 5,8 inch groot Infinity Display. Het scherm van de andere twee is respectievelijk 5,8 inch en 6,44 inch in doorsnee.

Verder horen we dat de Galaxy S10 geen inkeping krijgt zoals we dat afgelopen jaar hebben gezien. In plaats daarvan krijgt hij een gat zodat je foto’s kunt schieten met de selfiecamera of videogesprekken kunt voeren. Verder krijgt het vlaggenschip naar verwachting een ultrasone vingerafdruksensor dat zich achter het beeldscherm bevindt. Tot slot zou het Koreaanse technologiebedrijf overwegen om omgekeerd draadloos opladen mogelijk te maken, een feature die je misschien nog kent van de Huawei Mate 20 Pro.

Via

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 43,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 7000 € 46,00 € 12,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 50,00 € 13,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 34,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 153,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden