Vergelijk 3.164.056 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'OnePlus 7 wordt significant duurder'

Nieuws 'OnePlus 7 wordt significant duurder'
Door ,

De volgende flagship killer van OnePlus belooft een dure grap te worden. Dat komt omdat hij met een 5G-modem wordt uitgerust. Daardoor valt hij een stuk duurder uit dan we van de Chinese prijsvechter gewend zijn. Wees gerust: hij verschijnt hoogstwaarschijnlijk tevens als normale 4G-telefoon voor een lagere prijs.

Het is slechts een paar jaar geleden dat we kennis maakten met OnePlus. Begin 2014 lanceerde de smartphonefabrikant uit China haar allereerste toestel: de OnePlus One. Het bedrijf stopte hem vol high-end hardware, waaronder een Snapdragon 801 met 3GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen, maar gaf hem vervolgens een zacht prijsje van om-en-nabij de 300 euro. Omdat OnePlus niet met een onverkochte voorraad wilde blijven zitten, verspreidde het invites. Met deze uitnodiging konden klanten het vlaggenschip bemachtigen.

De insteek is al die jaren hetzelfde gebleven: high-end specificaties voor een scherpe prijs. Nog altijd zijn de telefoons van OnePlus erg goed, maar de verkoopprijs is de afgelopen jaren wel flink gestegen. De OnePlus 6T, het meest recente paradepaardje van de Chinezen, kost minimaal 559 euro. De duurste uitvoering gaat voor 639 euro over de toonbank. Kortom, in nog geen vijf jaar tijd is de prijs van een OnePlus-smartphone meer dan verdubbeld.

Zoveel kost de OnePlus 7

Dat OnePlus de verkoopprijs omhoog gooit is begrijpelijk. Dat heet marktwerking. Ook zijn de benodigde materialen en grondstoffen -ook wel de Bill of Materials of BOM genoemd- fors toegenomen. Dat we vandaag meer betalen voor een smartphone dan een aantal jaar geleden is dus logisch. Maar wie dacht dat OnePlus wel klaar was met het doorvoeren van prijsstijgingen, heeft het mis.

Fudzilla zegt van anonieme, maar welingelichte bronnen die op de hoogte zijn van de plannen van OnePlus te hebben begrepen dat het volgende vlaggenschip, de OnePlus 7, wederom een stuk duurder is dan zijn voorganger. Zij claimen dat het toestel minimaal 649 euro gaat kosten, bijna 100 euro meer dan het huidige topmodel.

5G

Deze prijsstijging is toe te schrijven aan één klein onderdeel: het 5G-modem. 5G staat voor vijfde generatie snel internet en belooft de grote belofte van 2019 te worden. In theorie kunnen de snelheden van internet oplopen tot wel een factor honderd. Oftewel, 5G is honderd keer zo snel als het huidige 4G-netwerk. In de VS zijn providers al druk doende om zich voor te bereiden op de komst van 5G. Ons land heeft zich ontpopt tot proeftuin voor 5G-experimenten. Waarschijnlijk duurt het net iets langer voordat wij van de nieuwe snelheden van 5G kunnen profiteren, maar het staat als een paal boven water dat 5G straks ook in ons land beschikbaar is.

De OnePlus 7 verschijnt in meerdere varianten. De bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op de 5G-uitvoering van het vlaggenschip. Volgens Fudzilla kunnen we volgend jaar ook een ‘gewone’ 4G-variant van het toestel kopen. Die is naar verwachting een stuk voordeliger dan het 5G-model. De opvolger van de OnePlus 6T wordt in de eerste helft van 2019 verwacht.

Bron

OnePlus 6T beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 26,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 6T aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden