Vergelijk 2.693.293 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Pie onderweg naar Sony Xperia XZ Premium en Xperia XZ1 (Compact)

Nieuws Android Pie onderweg naar Sony Xperia XZ Premium en Xperia XZ1 (Compact)
Door ,

Is jouw daily driver een Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 of Sony Xperia XZ1 Compact? Dan heeft GSMinfo goed nieuws voor je. As we speak rolt Sony Android 9.0 Pie uit naar alle drie de vlaggenschepen. Heb je de update nog niet binnen? Geen nood, dan ontvang je hem waarschijnlijk binnen nu en enkele dagen.

Het is begin augustus als Google Android 9.0 Pie aankondigt en uitrolt naar de eerste toestellen. De Pixel-telefoons van de zoekmachinegigant en Essential PH-1 bijten de spits af. In de daarop volgende weken maken verschillende smartphonemakers hun updateplannen bekend, waaronder HMD Global, Motorola, Huawei en OnePlus. Ook Sony laat van zich horen en weet ons half augustus precies te vertellen welke telefoons kunnen rekenen op de nieuwste Android-versie. Daarop vinden we de volgende smartphones:

Uitrol Android Pie

Bij de bekendmaking van de waslijst geeft Sony nog geen tijdspad. Deze verscheen halverwege oktober. In een blog schreef Sony dat de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact krijgen in oktober de Pie-update ontvangen. En zo geschiede. Eind oktober waren de Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact aan de beurt. Om onbekende reden is de uitrol van Android Pie voor deze toestellen enkele weken vertraagd. In plaats van 26 oktober ontvingen de eerste telefoons afgelopen weekend Android Pie. Hierdoor krijgt de Sony Xperia XZ2 Premium ook iets later de nieuwste Android-versie (de uitrol daarvan zou eigenlijk op 7 november van start gaan, maar is tot op heden nog niet gebeurd).

Het installeren van een update van het besturingssysteem is eenvoudig. Je gaat naar Instellingen -> Systeem -> Software-update en als het goed is tref je daar de update aan. Mocht de update er nog niet klaar staan, dan is er geen reden tot paniek: dan duurt het waarschijnlijk nog enkele dagen voordat hij beschikbaar is. Net als alle andere fabrikanten rolt Sony software-updates gefaseerd uit. Mocht er dan een bug of andere fout in de update zijn geslopen, dan is het aantal gedupeerden klein en de fout makkelijker te herstellen.

Over Android Pie

Zoals we van Google gewend zijn krijgt het besturingssysteem ieder jaar een grondige onderhoudsbeurt en voegt het internetbedrijf tal van nieuwe features eraan toe. Eén daarvan is Adaptive Battery. Hiermee verleng je de batterijduur van je telefoon doordat apps die je nauwelijks gebruikt minder resources toegekend krijgen. Dankzij Adaptive Brightness hoef je niet langer handmatig de helderheid van je scherm aan te passen, omdat het besturingssysteem leert wat jouw favoriete stand is. En natuurlijk mogen we de nieuwe gebaarbediening en Digital Wellbeing niet vergeten, een digitaal dashboard dat je precies vertelt hoe vaak en hoe lang je je smartphone op een dag gebruikt.

De Sony Xperia XZ3 is het enige toestel in het assortiment van Sony dat standaard wordt geleverd met Android Pie. De trotse bezitters van dit toestel kunnen dus direct aan de slag met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. De rest moet nog even geduld opbrengen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden