Vergelijk 2.469.122 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Specificaties Samsungs Infinity Flex Display bekend

Nieuws Specificaties Samsungs Infinity Flex Display bekend
Door ,

Samsung maakte deze week een verpletterende indruk met haar uitklapbare smartphone. Hoewel ze niet de eerste is die deze nieuwe techniek gebruikt, het onbekende Royale was de Koreanen voor met de FlexPai, is het wel de eerste fabrikant onder de grootste spelers op de smartphonemarkt die hiermee komt aanzetten. Over de opvouwbare smartphone was tot nu toe weinig bekend, maar de eerste specificaties zijn opgedoken.

Gisteren en eergisteren vond in het Moscone West Convention Center in San Francisco de jaarlijkse Samsung Developer Conference plaats. Twee dagen lang praatte het Koreaanse techbedrijf ontwikkelaars en journalisten bij over de laatste stand van zaken. Het evenement gaat de geschiedenisboeken in omdat Samsung hier haar eerste opvouwbare smartphone aan het publiek toonde met het Infinity Flex Display. De conferentie is inmiddels afgelopen en langzaamaan horen we de eerste echte details over het bijzondere apparaat voorbijkomen.

Infinity Flex Display: dit moet je weten

Het belangrijkste verkooppunt van de Samsung Infinity Flex Display is uiteraard het beeldscherm. Deze kun je naar binnen en naar buiten vouwen zonder dat het scherm barst. Volgens Samsung kan dit enkele ‘honderdduizenden keren’ zonder dat het display kleerscheuren daarbij oploopt. Voor de doorsnee smartphonegebruiker die iedere twee jaar een nieuw toestel uitzoekt, is dat meer dan genoeg. Aan de binnenkant heeft het apparaat twee kleine schermen, aan de buitenkant één kleiner display.

Maar wat kun je er precies mee? Tijdens de presentatie vertelde Samsung dat het binnenste scherm ideaal is voor multitasking. Het oppervlak van het scherm is dusdanig groot dat je drie apps tegelijkertijd kunt draaien. Of één app meerdere keren kunt openen. Op deze manier kun je ze direct naast elkaar gebruiken. Deze manier van werken wordt volgens Samsung standaard ondersteund met de komst van Android Q, dat halverwege volgend jaar wordt verwacht. Shara Tibken, techjournalist bij CNET, heeft op haar Twitter account verschillende foto’s geplaatst die meer tekst en uitleg geven over het zogeheten multi-window principe.

Wat weten we over de specificaties? Laten we beginnen over het beeldscherm aan de buitenkant, ook wel het Cover Display genoemd. Deze is 4,58 inch in doorsnee en heeft een resolutie van 840 bij 1960 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op 420 dpi. De beeldverhouding komt daarmee uit op 21:9, wat nog een maatje groter is dan de huidige 18:9 en 19:9 trend. Het scherm aan de binnenkant, het Main Display, is 7,3 inch in doorsnee als je hem openvouwt. Deze telt 1536 bij 2152 pixels en heeft eveneens een pixeldichtheid van 420 dpi. De beeldverhouding komt uit op 4,2:3. Wat er onder de motorkap schuilgaat is vooralsnog een mysterie. De verkoopprijs wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

One UI

Tevens weten we dat Samsungs Infinity Flex Display met een geheel nieuwe user interface komt: One UI. Deze gaat Samsung Experience, de opvolger van TouchWiz, op korte termijn vervangen. De nieuwe interface doet onder meer iets aan het kleurgebruik van de schil over het besturingssysteem en de manier waarop we het beeldscherm nu gebruiken. Wil je meer weten over One UI? Lees dan het onderstaande artikel.

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

8 nov 2018 - Samsung heeft de opvolger van Samsung Experience officieel uit de doeken gedaan. De naam One UI klinkt op het eerste oog misschien niet zo spectaculair, maar het brengt toch heel wat veranderingen met zich mee. Wij zetten voor je op een rijtje wat je ervan mag verwachten.

De eerste geluiden die we horen over Samsungs Infinity Flex Display zijn overigens niet al te positief. Android Authority wijdde er een hands-on video aan waarin het over haar ervaringen met de opvouwbare telefoon vertelt. Eén van de aspecten waar de videomaker zich over beklaagt, is dat het scherm erg breekbaar aanvoelt en dat hij heel wat kracht moet zetten om het scherm open en dicht te vouwen. Een ongelukkige combinatie, maar vergeet niet dat dit een eerste generatie apparaat is en dat hij in de toekomst nog flink getweakt zal worden. Hieronder vind je de hands-on video van Android Authority over het Infinity Flex Display.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden