Vergelijk 2.225.586 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 8.1 en Nokia 9 PureView stapje dichterbij lancering

Nieuws Nokia 8.1 en Nokia 9 PureView stapje dichterbij lancering
Door ,

Hoewel het einde van het jaar nadert, is HMD Global nog niet met ons klaar. Het Finse technologiebedrijf staat mogelijk op het punt om twee nieuwe toestellen te lanceren. Eén daarvan is wellicht de Nokia 8.1, de ander de Nokia 9 PureView.

2018 gaat de boeken als een productief jaar voor HMD Global. Het afgelopen jaar bracht het bedrijf meer dan tien nieuwe mobiele telefoons op de markt. De meeste van hen zijn te herkennen aan de toevoeging .1 achter de naam, waaronder de Nokia 5.1 en Nokia 6.1. Sommige modellen hebben zelfs een -Plus variant gekregen, zoals de Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus. Vooralsnog zijn deze enkel in China en omliggende landen verkrijgbaar, maar wie weet landen ze binnenkort ook in Europa.

Nokia 8.1 in aantocht

De hierboven genoemde toestellen zijn mid-rangers. In het high-end segment hebben we slechts één toestel gezien dit jaar: de Nokia 8 Sirocco. Hoewel hij er op het eerste oog best fraai uitziet, hadden we toch de nodige op- en aanmerkingen toen we het toestel in onze handen hadden. Zo had het beeldscherm een hele dominante blauwe gloed, vooral rond de gebogen schermranden was deze duidelijk zichtbaar. Ook waren we wat minder te spreken over het feit dat HMD Global het apparaat een chipset van afgelopen jaar had gegeven, maar wel de hoofdprijs vroeg. Daardoor zette het bedrijf zich in onze ogen op 1-0 afstand ten opzichte van de concurrentie die wel de allernieuwste componenten onder de kap had.

Nokia 8 Sirocco review

Nokia 8 Sirocco review

25 jul 2018 - De Nokia 8 Sirocco is de nieuwste aanwinst van HMD Global. Het oogappeltje van de Finnen heeft een strak design en ziet er anders uit dan alle andere mobiele telefoons. Wat betreft specificaties staat hij op een achterstand, omdat hij dezelfde chipset heeft als zijn voorloper. In deze review kijken we of we dit HMD kunnen vergeven, of dat je beter naar een ander vlaggenschip kunt uitkijken.

Mogelijk krijgen we voor het einde van het jaar nog smartphones te zien. Een aantal weken geleden liet de Nokia 8.1 zich voor het eerst zien in Geekbench. Zodoende ‘weten’ we dat het toestel onder meer een Qualcomm Snapdragon 710 octa-core processor onder de kap heeft, evenals 4GB aan werkgeheugen en dat hij out-of-the-box op Android 9.0 Pie draait. MySmartPrice ontdekte dat dit toestel, dat luistert naar de naam TA-1087, geregistreerd is bij de Euraziatische Economische Commissie (EEC). Dat betekent dat hij mogelijk op korte termijn in Europa wordt gepresenteerd, wie weet zelfs nog voor het einde van het jaar.

Een ander toestel dat we in dezelfde database aantreffen, is de TA-1119. Grote kans dat het hier om de Nokia 9 PureView gaat. Het vlaggenschip liet zich afgelopen week zien in een video, waarin duidelijk te zien was dat hij vijf cameralenzen aan de achterkant heeft. Ook hoorden we geluiden dat hij intern Olympic wordt genoemd en dat hij, net als de Nokia 8.1, van meet af aan met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem wordt geleverd. Tevens wordt hij in verband gebracht met een 5,9 inch groot OLED-display, vingerafdruksensor achter het beeldscherm en Snapdragon 845.

Begin 2019

Er bestaan verschillende lezingen over wanneer we de Nokia 9 PureView daadwerkelijk te zien krijgen. Allereerst ging het gerucht dat het vlaggenschip nog voor het einde van het jaar onthuld zou worden. Half september hoorden we geluiden dat HMD Global de lancering had uitgesteld tot begin volgend jaar. Nu vertellen anonieme bronnen tegenover NokiaPowerUser dat het toestel wellicht toch nog voor het einde van het jaar wordt geïntroduceerd. Een concrete releasedatum noemen de bronnen niet, maar de techsite zegt hun oordeel te vertrouwen. Volgens hen is de lancering binnen nu en ‘enkele weken’.

Sta jij te wachten op nog twee nieuwe Nokia-telefoons?

Via 1, via 2

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden