Vergelijk 2.025.285 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung presenteert opvouwbaar Infinity Flex Display

Nieuws Samsung presenteert opvouwbaar Infinity Flex Display
Door ,

Samsung en vooruitstrevende technologie gaan al jaren hand in hand. Na AMOLED is de nieuwe grote uitvinding het buigbare scherm. Samsung geeft het de naam Infinity Flex Display mee, en op het eerste gezicht ziet de technologie er bijzonder interessant uit.

De afgelopen jaren is er op de smartphonemarkt niet bijzonder veel veranderd. Natuurlijk, de toestellen zijn er wat knapper op geworden, schermen van toestellen zien er steeds scherper en kleurrijker uit, en het scherm zelf neemt steeds ruimte in op de telefoon. Desalniettemin lijken de echt baanbrekende ontwikkelingen wat gestagneerd te zijn. Gelukkig is er altijd nog Samsung, de techgigant die zich in een paar jaar tijd zich omhoog heeft weten te werken tot een bedrijf met een geheel eigen kijk op technologie, en in het bijzonder mobiele technologie. 

Samsung presenteert Infinity Flex Display

Op de Samsung ontwikkelaarsconferentie in San Francisco presenteerde de Zuid-Koreaanse organisatie met gepaste trots het gloednieuwe Infinity Flex Display, een opvouwbaar oledscherm dat, naast Samsung zelf, ook andere fabrikanten de mogelijkheid geeft om nieuwe, unieke toestellen op de markt te brengen. Het prototype dat werd getoond op de ontwikkelaarsconferentie lijkt volledig uitgeschoven op een tablet, vermoedelijk met een diagonaal van 7,3 inch. Dankzij het flexibele oledscherm is het apparaat ook dicht te klappen, waarna je de beschikking hebt over een schermoppervlak met de grootte van een normale smartphone. Hoe groot exact durven we op dit moment nog niet te zeggen.

samsung infinity flex display

Volgens Samsung zelf kan het scherm naar hartenlust in en uit elkaar geklapt worden zonder gevolgen. Wel zo handig voor op de lange termijn. Uiteraard is het afwachten geblazen in hoeverre deze belofte stand houdt. Toch geven we Samsung het voordeel van de twijfel. Het bedrijf is immers al jaren actief achter de schermen bezig met deze technologie. Misschien wel het grootste voordeel van deze uitvouwbare telefoon is de mogelijkheid om te kunnen multitasken. In samenwerking met Google kunnen gebruikers maar liefst drie applicaties tegelijkertijd open hebben en gebruiken op het grote display.

Meer op komst in 2019

Google noemt deze apparaten foldables. Het zal ontwikkelaars ondersteunen om applicaties gereed te maken voor deze nieuwe generatie smartphones, of hoe de toestellen uiteindelijk ook genoemd worden. Het is de bedoeling dat de innovatieve technologie in 2019 zijn weg vindt naar de consument. Naast dit kekke hoogstandje maakte Samsung duidelijk ook te werken aan een uitrekbaar en oprolbaar scherm, iets waar we in de komende maanden vast en zeker meer over gaan horen. Bekijk hieronder de Samsung Developer Conference op eigen gemak terug (actie op 1:23:00).

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden