Vergelijk 3.019.710 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nexus 5X en Nexus 6P hebben laatste update ontvangen'

Nieuws 'Nexus 5X en Nexus 6P hebben laatste update ontvangen'
Door ,

Ook vóór de Google Pixel-lijn waren er al Google-smartphones op de markt te vinden, namelijk die van de Nexus-serie. Deze toestellen onderscheidden zich door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Nexus 5X en Nexus 6P waren de laatste in dat rijtje, en voor beide telefoons lijkt het einde nabij.

In 2015 maakte de wereld kennis met de Nexus 5X en Nexus 6P, de laatste Google-smartphones die zich mochten toevoegen in het illustere rijtje van Nexus-toestellen. Een dikke drie jaar later zijn deze toestellen al bijna antiek te noemen, maar toch is er op het internet nog een hele sloot aan gebruikers te vinden die vasthouden aan deze apparaten. Niet zo heel gek, want tot deze maand werden de toestellen voorzien van maandelijkse beveiligingsupdates.

Laatste update Nexus 5X en Nexus 6P

Officieel was het de bedoeling dat beide Nexus-smartphones in september 2018 de laatste update zouden ontvangen, maar het was Google die vorig jaar al liet weten de officiële ondersteuning met twee maanden te verlengen. Als gevolg hebben beide smartphones twee jaar lang van systeemupdates mogen genieten en drie jaar en twee maanden beveiligingsupdates ontvangen. Aangezien de officiële termijn nu verlopen is, ziet het ernaar uit dat de Nexus 5X en Nexus 6P zullen eindigen op Android 8.1 Oreo met de beveiligingspatch van november 2018.

LG Nexus 5X

De Nexus-naam is niet helemaal zonder kleerscheuren door het leven gegaan. Zowel de 5X als de 6P hadden bijzonder veel problemen. De Nexus 6P, gemaakt door Huawei, stond bekend om oververhit te raken. Dit had als gevolg dat de prestaties zichtbaar minder werden. Ook zijn er tal van klachten te vinden over exemplaren die onder een bepaald accupercentage ineens de geest geven. De 5X daarentegen had de iets gebruiksvriendelijkere Snapdragon 808 onder de motorkap, maar ook LG kreeg flinke klappen toen duidelijk werd dat deze smartphone erg vatbaar was voor bootloops. Hierdoor blijft het toestel zichzelf opnieuw opstarten en wordt deze onbruikbaar.

Alternatieven

Hoewel Google eigenhandig de nek heeft omgedraaid van deze geliefde serie en is gestart met het ontwikkelen van veel duurdere Pixel-telefoons, blijven er genoeg alternatieven over voor Nexus-liefhebbers. Zo heb je toestellen als de OnePlus 6T en Xiaomi Pocophone F1 die veel voor weinig bieden. Ben je op zoek naar een schone versie van Android met veel updates? Dan zijn smartphones die deelnemen aan het Android One-programma zeker het overwegen waard. Wil je koste wat kost je Nexus-toestel blijven gebruiken en deze up-to-date houden? Op diverse fora zijn er tal van custom roms te vinden.

Tips: Wat kan ik met een custom ROM doen?

Tips: Wat kan ik met een custom ROM doen?

9 mei 2015 - Omdat Android een vrij aan te passen besturingssysteem is kunnen fabrikanten hun eigen 'smaak' meegeven bij hun toestellen. Maar fanatieke programmeurs kunnen ook zelf aan de slag gaan en hun eigen variant bouwen. Hoe werkt dit proces nou eigenlijk en wat heb je er aan? GSMinfo.nl zocht dit voor je uit.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden