Vergelijk 4.232.910 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google reageert op Pixel 3 (XL) RAM-problemen

Nieuws Google reageert op Pixel 3 (XL) RAM-problemen
Door ,

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn inmiddels al enkele weken verkrijgbaar. Net als voorgaande jaren zijn de toestellen bepaald niet vrij van kinderziektes. Google reageert nu op een van de vele problemen die het toestel rijk is.

Als smartphoneliefhebbers weten wij maar al te goed hoe fijn het is om een nieuwe smartphone voor het eerst te gebruiken. Het laatste waar je op zit te wachten zijn irritante kinderziektes of problemen die afbreuk doen aan de ervaring. Helaas kunnen veel Pixel-eigenaren meepraten hierover. Zowel de eerste als de tweede en nu de derde generatie van Google-smartphones is niet bepaald foutenvrij te noemen. In ons achtergrondartikel van vorige week zetten we het lange rijtje aan problemen van de nieuwe Pixels onder elkaar.

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

23 okt 2018 - Enkele weken geleden presenteerde Google met veel trots haar derde generatie van de Google Pixel. Theoretisch gezien zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL een van de beste Android-toestellen die je kunt kopen. Helaas is er, net als vorig jaar, een hoop mis met deze peperdure speeltjes.

Google Pixel 3(XL) RAM-problemen

Een van de meest belangrijke problemen waar veel gebruikers over klagen is het RAM-management. De Pixel 3 en Pixel 3 XL beschikken allebei over 4GB werkgeheugen. Niet bijzonder veel anno 2018 voor een vlaggenschip, maar deze grootte moet meer dan voldoende zijn om enkele applicaties draaiende te houden op de achtergrond. De Pixels blijken hier echter bijzonder veel moeite mee te hebben, met als gevolg dat bijvoorbeeld je browser opnieuw de pagina moet inladen. In het ergste geval ben je bezig met een spel en is je recente voortgang verdwenen.

Op dit probleem komt Google nu met een reactie. Via 9to5Google laat het bedrijf weten dat het bezig is met een update die de problemen wat betreft het RAM-management moet aanpakken. Er is geen specifieke datum afgegeven over de update, maar wel dat gebruikers deze in de 'komende weken' mogen verwachten. De fix is dus niet aanwezig in de nieuwe beveiligingsupdate van november, waardoor wij verwachten dat de patch meegeleverd wordt in de update van december. Voor alle Pixel 3-gebruikers is het nog even afwachten geblazen.

Google Pixel 3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 7000 € 37,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 2000 € 36,50 € 9,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 53,00 € 12,00 Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 34,00 € 13,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 47,00 € 24,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 31,00 € 26,00 Bekijken
Alle Google Pixel 3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden