Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nokia 9 PureView heet Olympic, draait op Android Pie'

Nieuws 'Nokia 9 PureView heet Olympic, draait op Android Pie'
Door ,

Het duurt nog even voordat we de Nokia 9 PureView te zien krijgen, maar dat weerhoudt ons er niet van om het geruchtencircuit af te struinen naar de laatste nieuwtjes omtrent dit vlaggenschip. Als we de laatste berichten mogen geloven wordt deze binnen HMD Global ook wel ‘Olympic’ genoemd. Daarnaast horen we dat hij direct met Android 9.0 Pie wordt afgeleverd.

2018 nadert zijn einde. Voor HMD Global is het tot nu toe een productief jaar geweest met niet minder dan tien nieuwe toestellen (de Nokia 8110 even niet meegerekend). Er bestaat natuurlijk een kans dat de Finnen op de valreep nog één of meerdere nieuwe smartphones voor ons in petto hebben, maar wij denken dat we tot volgend jaar februari hierop moeten wachten. Dan vindt in Barcelona de 32e editie van het Mobile World Congress (MWC) plaats. Het gerucht gaat dat we dan onder meer de Nokia 9 PureView te zien krijgen.

‘Olympic’

Over het vlaggenschip is de afgelopen maanden al veel gezegd en geschreven. Naar verluidt wordt dit het paradepaardje van de Finnen die maar liefst vijf cameralenzen telt. Details over de kunsten van de lenzen ontbreken, maar waarschijnlijk krijgt het vlaggenschip in ieder geval een groothoeklens, telefotolens en dieptecamera. Verder horen we geluiden over een 5,9 inch groot OLED-display, een vingerafdruksensor dat in het beeldscherm is verwerkt en een Qualcomm Snapdragon 845, of diens opvolger.

Vandaag duikt een ander gerucht de kop op. De techsite LoveNokia.net suggereert dat de Nokia 9 PureView intern bekend staat onder de noemer ‘Olympic’. De naam is zeer treffend: het toestel krijgt zoals gezegd naar verwachting vijf cameralenzen. Het symbool voor de Olympische Spelen telt vijf gekleurde ringen, voor ieder continent één. De naam bevestigt het gerucht dat al tijden het roddelcircuit domineert.

De naam ‘Olympic’ is afkomstig van de updateserver van FIH Mobile. Zegt deze naam je niets? De naam Foxconn vast wel. Dit bedrijf maakt onder meer de processors voor de iPhones van Apple. FIH Mobile is een dochtermaatschappij van Foxconn. LoveNokia.net heeft een screenshot genomen van de metadata die naar eigen zeggen afkomstig is van de updateserver van FIH Mobile. Zoals je ziet is ‘Olympic’ op verschillende regels terug te vinden.

Nokia 9 PureView metadata

Android Pie

Verder meldt de techsite dat het volgende vlaggenschip van de Finnen op Android 9.0 Pie draait, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google. Voor een gloednieuw en high-end smartphone klinkt dat eigenlijk best wel aannemelijk. Sterker nog, wij zouden het vreemd vinden als HMD Global met een oudere Android-versie zou uitrusten. In de bovenstaande metadata is tevens te lezen dat het toestel momenteel met de meest recente beveiligingspatch is uitgerust (november 2018).

Hoewel de techsite het niet nadrukkelijk noemt, verwachten we dat de Nokia 9 PureView deelneemt aan het Android One-programma van Google. Dat betekent dat je drie jaar lang iedere maand de nieuwste beveiligingsupdates ontvangt. Verder kun je rekenen op ten minste twee grote Android-updates. Met uitzondering van de Nokia 1 maken alle Nokia-telefoons van het afgelopen jaar onderdeel uit van het Android One-programma.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden